Interaktivni dodatki:


(Doctoroz.com)



Datum: 9. FEB 22 - DOBRO JE VEDETI

5 koristnih lastnosti posušenih marelic

Za marelice je znano, da imajo posušene več vitaminov od svežih, poleg tega pa so še zelo zdrave ...

1. Pritisk in holesterol
Posušene marelice zelo ugodno vplivajo na kardiovaskularni sistem, znižujejo hipertenzijo (visok pritisk) in nivo slabega holesterola. Zaradi pektina delujejo marelice očiščevalno. Zlasti učinkovite so pri odstranjevanju radionuklidov in težkih kovin.

2. Dodatek k hrani
Suhe marelice so tako, kot suhe slive, zanimiv dodatek k mesnim in drugim jedem. S tem hrana pridobi vitamine in minerale, hkrati pa tudi kalorij.

3. Za diabetike in ščitnico
Suhe marelice so diuretiki in so zelo dobre za bolnike s težavami s ščitnico in diabetike. Marelice sicer ne zdravijo bolezni, jih pa lajšajo.

4. Bolezni srca
Ljudje s srčnimi težavami bi morali vsak dan pojesti vsaj 50 gramov posušenih marelic. To je dober posladek tudi za tiste, ki preventivno skrbite za svoje srce. Najbolj preprost nasvet je, da marelice za pol ure namočite v vodo, da se zmehčajo in potem pojeste marelice in popijete vodo. S tem se boste rešili zaprtja in uredili prebavo.

5. Vitamini
Posušene marelice spadajo med zimska živila z največ vitaminov in mineralov. Zato so marelice zelo primerne za nosečnice, tudi male otroke in ljudi z oslabljenim imunskim sistemom. Marelice so še posebej bogate z vitaminom A, ki ugodno vpliva na oči.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani