Interaktivni dodatki:


(Aharmony healing)Datum: 20. JAN 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

5 preprostih receptov proti 5 boleznim

Včasih ni dovolj, da jemo samo raznoliko in uravnoteženo hrano - največja moč se skriva v pravilnih kombinacijah živil ...

1. Visok pritisk

S previsokim pritiskom se muči že skoraj več kot desetina prebivalstva, razlogov za to pa je več. Najučinkovitejša naravna kombinacija je zelena listnata zelenjava in olivno olje. Jejte čim več solate, pazite le, da njene zdravilne učinke ne pokvarite s preveč soli, ali dodatnimi prelivi - samo solata in olje.

2. Povišan holesterol

Nekateri so se zaradi težav s povišanim holesterolom odpovedali hamburgerjem in pečenemu mesu. Če bi poleg te "prepovedane" hrane pojedli prav toliko avokada, se vam ne bi bilo treba ničemur odreči. Pomembno je, da poleg 100 gramov težkega pečenega kotleta pojesta prav toliko, ali pa še več, avokada. Avokado namreč nevtralizira efekt maščobnih kislin in znižuje nivo holesterola. Pazite le, da vam holesterol preveč ne pade, ker to tudi ni dobro za telo. Zato ne pretiravajte z avokadom. Pa tudi z mesom ne. Kilogram mesa na dan noben avokado ne more nevtralizirati.

3. Pomanjkanje antioksidantov

V zimskih mesecih se poraba čaja podeseteri, čeprav bi čaji tudi poleti morali biti pogosteje na naših mizah. Če čaju dodamo svež sok limone, s tem dodamo izdatno porcijo vitamina, pa tudi veliko zdravih antioksidantov. A tu morate biti pazljivi. če je temperatura čaja višja od 36 stopinj Celzija, potem na učinke limoninega soka kar pozabite. ponekod boste našli zapisano, da je temperaturna meja limoninih učinkovin 40 stopinj, kar ni res. V vsakem primeru počakajte, da se čaj ohladi na sobno temperaturo in mu šele potem dodajte limono.

4. Vnetja

Celo zdravniki sami ugotavljajo, da je kombinacija kurkume in črnega popra izjemno učinkovito zdravilo proti vsem vrstam vnetij. O zdravilni moči kurkume smo na Vem, kaj jem že pisali (Kurkuma je superzdravilo, če jo znate pravilno uporabiti), vendar pa raziskave kažejo, da je v kombinaciji s poprom njena učinkovitost 2000-krat večja. Kurkuma ima izredno protivnetno in antibakterijsko moč.

5. Pomanjkanje energije

Če se ob ponedeljkih zbujate utrujeni, je to od napornega vikenda. Če pa se vam to dogaja vse preostale dni in vas ob tem še neprestano zebe, potem imate skoraj zagotovo težave s prekrvavitvijo in količino kisika v krvi. Potrebujete več železa v krvi. Pravo energijsko železno bombo, ki ji ne pride blizu nobena energijska pijača, dobimo, če si naredimo naravni smothie iz špinače in oranže. Špinača ima veliko železa, oranže (lahko uporabite tudi grenivko, ali limono) pa bodo pospešile absorbcijo. Kako prepoznate, da tak napitek deluje? Že po nekaj minutah vam bo postalo vroče, pa tudi volja do dela se vam bo povrnila.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani