Interaktivni dodatki:


Datum: 11. JAN 23 - RECEPTI

Nepečene kroglice z makom

S suhim sadjem in makom do izdatne porcije vitaminov in predvsem kalcija

Kot boste videli, je recept za nepečene kroglice preprost in ne vsebuje moke, niti jajc in je dober tudi za vegane in bolnike s celiakijo.

A preden začnemo s pripravo, je dobro pogledati, za kaj so dobra makova semena. Pomagajo pri nevrodermatitisu, srbežu in nespečnosti. Poleg tega so surova boljša, kot kuhana, gibanice in makove potice pa si brez njih ne znamo predstavljati. po drugi strani pa izloček iz makove rastline vsebuje veliko snovi, ki spadajo v skupino opijevih alkaloidov. Med temi snovmi je največ morfija, pa kodeina, tebaina, noskapina in papaverina. Ocen, koliko makovih semen ni škodljivih, ni, pretiravanje pa vsekakor ni primerno.

Vemo, da so lahko stranski učinki uživanja morfija in kodeina težave z dihanjem in zaspanost, zato si nepečenih kroglic nikar ne nosite s sabo na dolgo pot.

Za doma pred kaminom in televizorjem objet v romantični družbi pa ne boste našli boljšega recepta.

Sestavine:

    100 g suhih sliv brez koščic (morajo biti mehke, da jih lahko oblikujete v kroglice - če niso, jih dan prej namočite v toplo vodo)
  • 100 g makovih semen
  • žlička javorjevega ali agavinega sirupa
  • žlička ruma
Priprava:
Slive na grobo zmeljite v mešalniku. Med mešanjem počasi dodajte mak in žličko sladila in ruma. Zelo pomembno je, da je zmes dobro premešana. Oblikujte kroglice (lahko tudi hlebčke) in jih dajte za pol ure v hladilnik.

Pa dober tek.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani