Interaktivni dodatki:


Datum: 23. DEC 23 - ZANIMIVOSTI

Čemu morate reči ne, ko hujšate

Predstavljamo vam 5 jedi, ki vas redijo, in 5 njihovih alternativ, ki vam bodo pomagale hujšat

1. Ne sadnim jogurtom!


Sadne jogurte zamenjajte z navadnimi, še bolje grškimi, ker vsebujejo več maščob in boste dlje časa siti. Seveda jim lahko dodate nekaj koščkov sadja, da bo tudi okus podoben, vsekakor pa bo taka jed veliko bolj zdrava.

2. Ne slanemu pecivu!


Če vas lakota grabi pred televizorjem, slana peciva zamenjajte z bolj zdravimi oreščki, kakršna je denimo pistacija. Poleg hranilnih vrednosti ima pistacija še en, psihološki učinek: pojejte 10 zrnc, pa boste videli, kako velik kup lupin bo nastal. Le tako se boste zavedali, koliko vi pojeste. In še: ali ste vedeli, da ena slana presta vsebuje 450 mb natrija, kar je 20 % več, kot ga potrebujete cel dan.

3. Ne sladkim pijačam!


Sladke pijače imajo res ogromno sladkorja, sadja, čeprav se na veliko hvalijo z njim, pa je zelo malo. Še hujše je razmerje pri gaziranih pijačah. Namesto tega si raje v kozarec natočite vodo, dodajte nekaj sadja in list, ali dva mete, sladkajte pa s čim bolj zdravim (javorjev, ali agavin sirup).

4. Ne čipsu!


Da je čips škodljiv, ve marsikdo. Zato mnogi mislijo, da se zdravo prehranjujejo, če jedo bananin, ali kakšen drug čips. Deloma je to res. Sadni čips je boljši od slanega krompirjevega, a v obeh primerih gre za nezdravo živilo. Namesto bananinega čipsa pojejte raje svežo banano.

5. Ne čokoladnim sladicam!


Čokolada je zdrava, vendar ne, kadar je kombinirana z mlekom, smetano, ogromnimi količinami sladkorja ... Zdravju prijazna je samo temna čokolada, ki ima veliko antioksidantov predvsem zaradi kakava.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani