Interaktivni dodatki:


Datum: 18. OKT 21 - ZANIMIVOSTI

Kaj je bolj zdravo: tekoče, ali trdo milo?

Če mislite, da so tekoča mila boljša, se motite. Oboje mil ima dobre, pa tudi slabe lastnosti.

Če želite izvedeti, katera mila so za vas boljša, se boste morali posvetovati z dermatologom. Odgovor ni nujno, da je vedno v prid tekočim milom. Pravzaprav bi bili presenečeni, da približno tretjina ljudi po Evropi in ZDA uporablja napačno milo.

Ni prenosa bakterij

Najpomembnejša pozitivna lastnost tekočih mil je, da so bolj higienična. To je pomembno tudi znotraj družine, kjer se bakterije in bolezni lahko prenašajo med člani. Če v družini uporabljate trdo milo, potem naj ima vsak svoje. Podobno kot zobno ščetko, ki si je prav tako ni pametno deliti.

Glicerin

Glavna razlika med tekočimi in trdimi mili je, da tekoča mila ne vsebujejo glicerina. Izkazalo se je, da je glicerin dober za kožno z ekcemom, zato v primeru teh težav nikar ne uporabljajte tekočih mil, ker boste stanje samo še poslabšali.

Pri trdih milih bodite pozorni, da je kot sestavina uporabljen naravni glicerin, kajti le tako bo imelo milo čistilni učinek. Seveda pa si lahko milo izdelate tudi sami.

Dišave
Tekočega mila brez dodanih dišav in celo okusov praktično ni, kar pomeni, da tako milo ni uporabno pri občutljivih ožah. Zato niso redki primeri, ko tekoče milo povzroči alergije in celo opekline.

Cena
Na koncu pa ne moremo mimo cene. Že res, da je začetni strošek približno enak, vendar je poraba takočega mila v povprečju 5-krat hitrejša od trdih mil.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani