Interaktivni dodatki:


Datum: 31. AVG 22 - DOBRO JE VEDETI

Kakšen naj bo zajtrk na prvi šolski dan?

Jutri bo za približno 300.000 mladih eden najbolj stresnih dni v letu. Pospremite začetek šole z motivacijsko hrano ...

1. september je dan, ko je dovoljeno jesti malo drugače. Prvi šolski dan je stresen dan, zato glejte, da bo zajtrk umirjen, energetsko bogat in predvsem po okusu vaših otrok. Kaj torej jesti 1. septembra za zajtrk?

Veliko polnozrnatih izdelkov, ker imajo žitarice veliko vitamina B12 in B6, kar ugodno vpliva na spomin. Raziskave so pokazale, da žitarice ugodneje vplivajo pri deklicah, kot pri dečkih.

Mastne ribe in ribe v konzervah imajo veliko omega-3 maščobnih kislin in veliko joda. Ribe pomirjajo in izboljšujejo mentalno kondicijo.

Med zelenjavo, ki izboljšujejo spomin in delovanje možganov so v prvi vrsti brokoli, žajbelj, paradižnik, bučna semena, borovnice ...

Na splošno počutje vplivajo tudi jajca, rjav riž in vse vrste oreščkov.

Ko bo 1. september minil, nikar ne pozabite, da so zgoraj našteta živila primerna ne samo za šolarje, pač pa za vse, ki ste pod stresom, ki ste na kakršenkoli način preobremenjeni in čutite, da vam zmanjkuje energije. Lahko, da boste v kratkem zboleli, lahko pa s primerno hrano pomagate telesu, da se regenerira.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
žitarice
 
ribe
 Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani