Interaktivni dodatki:


Sliko paste za bonbone je nekdo škodoželjno želel podtakniti McDonaldsu.
Sliko paste za bonbone je nekdo škodoželjno želel podtakniti McDonaldsu.



Datum: 30. AVG 14 - DOBRO JE VEDETI

Iz česa so narejeni mcdonaldsovi chicken nuggets?

Ko so se pred leti pri nas pojavili piščančji kroketi, je po internetu zaokrožilo veliko zgodbic o tem iz česa so narejeni. Potem pa je McDonalds objavil ta video ...

McDonalds, ki velja za najbolj poznano verigo hitre hrane na svetu, se je odločil, da bo rušil mite. in to tiste, ki se nanašajo na pripravo njihove hrane. Tako so se tudi odzvali na različna natolcevanja o tem iz česa so narejeni piščančji kroketi, ki jih poznamo pod imenom chicken nuggets. Ali so si z objavo posnetkov iz proizvodnje naredili uslugo, presodite sami, dejstvo pa je, da nuggetse še naprej prodajajo v 33.000 restavracijah v 118 državah.

Leta 2010 je po spletu zaokrožila fotografija ogabne rožnate paste, ki naj bi bila osnovna sestavina nuggetsov. Kar je mogoče videti iz gornjega videa, se v procesu proizvodnje res pojavi zmleto meso očiščenih piščančjih prsi, ki ni niti približno iste barve, pa tudi tekstura je drugačna, saj je za nuggetse pomembno, da se ohrani vlaknasta struktura mesa.

Pri tem ne smemo pozabiti, da so največje prehranske verige povsod deležne tudi največje kontrole, poleg tega pa jih spodrsljaj v eni državi lahko stane ugleda po celem svetu. To, kar je v naših krajih nepojmljivo, pa je, da zdravo in sveže meso meljejo v nekakšne paste in iz tega izdelujejo mesne izdelke. Dejstvo je, da denimo na Japonskem prodajo samo 20 % mesa v naravni obliki, 80 % pa je zmletega. Japonci tako skoraj ne vedo, kako zgleda zrezek v naravni obliki, da o piščančjem mesu sploh ne govorimo (zmletega uporabljajo tudi na solatah).

Ko vas bo pot naslednjič zanesla k Ronaldu McDonaldsu se spomnite tega videa, spomnite se, da je meso neoporečno, da je postopek izdelave v skladu z najvišjimi svetovnimi higienskimi standardi in še malo čez ... Spomnite pa se tudi, kaj je sosed prejšnji teden cmaril na žaru.

Odločitev je vaša.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
McDonalds
 
piščančji kroketi
 
video
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani