Sestavine:
- 6 do 8 jabolk
- malo večja mlada bučka
- listnato testo
- drobtine
- cimet
- trsni sladkor
- jajce
Priprava:
Olupite 6 do 8 jabolk. Kislo-sladke naj bodo. Olupite malo večjo mlado bučko. Vse skupaj naribajte kot za repo.
Z maslom pomažite pekač in nanj položite plast listnatega testa. Nanj posipajte drobtine, dodajte naribano bučko in jabolka, posipajte s cimetom in sladkajte s trsnim sladkorjem.
Na vse to dajte novo plast testa in postopek ponovite.
Število plasti lahko dodajate po lastnem okusu, vendar vam ne priporočamo več kot dveh. Na koncu vse skupaj pokrijte z zadnjo plastjo testa, ki ga premažite s stepenim jajcem, da dobi zavitek hrustljavo skorjo.
Vse skupaj pecite 1 uro pri 170 stopinjah Celzija.
Preden postrežete, lahko zavitek posipate še s sladkorjem v prahu. Ne pozabit, da dajo jabolka zavitku kiselkast okus, bučka pa vse skupaj nevtralizira.