Interaktivni dodatki:






Datum: 18. JUL 14 - ZANIMIVOSTI

Zakaj so "kinder jajčke" v ZDA prepovedane?

Ali ste vedeli, da lahko plačate kazen 2500 dolarjev, če v ZDA tihotapite "kinder jajčke"? Razlog za to pa ni v oporečnosti čokolade, pač pa v pakiranju!

Lani so ameriški cariniki zaplenili več kot 60.000 Ferrerovih kinder surprise (pri nas znanih pod imenom kinder jajčke), kar je ob upoštevanju maksimalne kazni tudi zelo dober finančni prihodek za državo. ZDA so namreč znane, da imajo precej neživljenjski (ali pa tudi ne) carinski zakon, kjer je med drugim prepovedano uvažati tudi kubanske cigare, najbolj občutljivi pa so na čokolade in druge sladice, ki v svoji notranjosti vsebujejo neužitne elemente. In kinder jajčka je prav tak posladek.

Zakon o nevarni notranjosti so Američani sprejeli že leta 1938 in ga do danes niso posodobili. Kinder jajčka je tako v njihovih očeh zelo nevarna stvar, ker bi lahko otroci narobe razumeli uporabo in bi pojedli celotno jajce ne da ni pogledali kakšna igrača se skriva v notranjosti.

Pa da ne boste mislili, da zaradi tega Ferrero v ZDA ne prodaja svojih sladkarij. Prodaja, vendar brez čokolade in z bolj atraktivnimi igračami.

Ferrero izdeluje sestavljive igrače oblite s čokolado od leta 1974 (letos praznujejo 40 let), doslej pa so jih izdelali že več kot 30 milijard, ali 4 za vsakega Zemljana, v njih pa je več kot 8000 igrač.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani