Interaktivni dodatki:






Datum: 23. JUN 14 - ZANIMIVOSTI

Kako je Kim Kardashian odkrila LCHF

Junakinja ameriških resničnostnih šovov Kim Kardashian je še sama presenečena nad uspehi njene shujševalne diete. Začela je maja, po enem mesecu pa ima 10 kg manj

Starleta Kim Kardashian se z ničemer ne ukvarja. Ne snema filmov, ni manekenka, prav tako ni podjetnica ... Je zgolj simpatično dekle, ki je leta 2007 nastopila v resničnostnem šovu, očarala predvsem moški del občinstva in še danes skrbi za svojo prepoznavnost. V letih od 2010 do 2012 je bila v najožjem izboru za najlepšo zadnjico na svetu, v zadnjih letih pa je v trač revije, kjer je glavna zvezda uspela spraviti dve sestri, brata, dve pol-sestri, mamo ...

A bistvo zgodbe, zakaj jo tokrat omenjamo na Vem kaj jem je njen twitt tega vikenda. Zapisala je: "Še sama ne morem verjeti, da sem izgubila 10 kilogramov. Še vedno vztrajam na dieti."

Kardashianova se je konec maja letos poročila z glasbenikom Krisom Humphriesem. ker so bile letošnjo zimo v Hollywoodu popularne poudarjene zadnjice, se Kim do pomladi ni preveč sekirala zaradi nekaj odvečnih kilogramov. Ko pa se je bližalo poletje, pa je morala na hitro izgubiti nekaj kilogramov. Njeni fitnes trenerji so ji svetovali ketogensko dieto.

Ketoza je namreč stanje povečane koncentracije ketonskih telesc v krvi, do česar pride, ko jetra ne dobijo dovolj energije iz sladkorja, pa zato začno porabljati maščobne celice. To je podoben proces, ki nastane tudi v času posta. Ko se odločite, da količino ogljikovih hidratov črtate iz svojega jedilnika, se telo v 48 urah prilagodi novemu načinu prehranjevanja, že po nekaj dneh pa večina izgubi nekaj kilogramov prav na račun porabe maščobnih celic.

To pa še ni vse!

Kdor se odloči hujšati na tak način najprej izgubi kilograme okrog trebuha in stegen, kar je mnogim še posebej všeč.

Ketonska dieta je v resnici LCHF

Kim Kardashian je že na poroki, ki je bila daleč od oči medijev, bila videti vitka in popolna, kot zmeraj. Kot poroča ameriški spletni trač portal Examiner je Kim za nov način prehranjevanja navdušila še Sharon Osbourne, ki se tudi že po družabnih omrežjih hvali s svojo novo postavo. Pravi, da je to zanjo idealna dieta, da lahko ima dve malici na dan, po štiri in celo pet obrokov in, da nikdar ni lačna.

Trenutno kroži kar nekaj različic ketonske diete, v Ameriki je zelo popularna tudi Atkinsonova dieta, še posebej med bogataši, ki si lahko privoščijo atkinsonove kruhke, atkinsonove čokoladne bonbone, atknsonove palčke, ki imajo videz in okus, kot običajno slano pecivo ... Spet drugi prisegajo na diete paleo, ki jih je tudi več vrst, v resnici pa je vse skupaj LCHF (low carbonate, high fat).

Ključna ugotovitev Kardashianove je, da LCHF ni dieta, pač pa način prehranjevanja. Podobno kot vegetarijanstvo in veganstvo, kjer vegetarijanci tudi ne jedo določene vrste živil.

Glede na njeno zagretost lahko v kratkem pričakujemo kakšno kuharsko oddajo z recepti LCHF, Kardashianova pa očitno postaja najbolj poznana ambasadorka novega načina prehranjevanja.

In še en razlog je, zakaj pri Vem kaj jem navijamo za LCHF ... Če želite iz svojega jedilnika črtati ogljikove hidrate, morate vedeti, kaj jeste!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hrana
 
dieta
 
Hollywood
 
Kim Kardashian
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani