Interaktivni dodatki:






Datum: 13. APR 23 - DOBRO JE VEDETI

Zaradi nespečnosti smo bolj bolni

Ali ste vedeli, da če vas daje nespečnost, je 4-krat več možnosti, da se spotaknete, ali padete in si zlomite kost? Pri starejših in otrocih ima lahko to trajnejše posledice

Vas daje nespečnost in si pomagate z zdravili za trdnejši spanec? Tudi, če ni tako hudo in imate samo nemiren spanec, se vaš imunski sistem in refleksi tako spremenijo, da je to lahko nevarno. Seveda tablete niso edina možna rešitev, zato vam predstavljamo nekaj receptov za boljši spanec.

Kivi
Če uro pred spanjem pojeste kivi, boste spali za 13 % dlje, za tretjino manj pa se boste zbujali sredi noči. Pazite le, da je kivi dovolj zrel. Nezrelih trdih kivijev se raje izogibajte.

Morske alge
Kitajci že tisočletja pred spancem pojedo nekaj zelenjave zavite v morske alge (lahko tudi suši). Mnogi znanstveniki celo verjamejo, da so morske alge najboljša večerja. Na univerzi v Oxfordu, kjer so preverjali to starodavno kitajsko modrost, so med drugim ugotovili, da so alge izjemno pomemben vir maščob omega 3.


Češnjev sok
Na raziskovalni polikliniki Pennington Biomedical Research v ZDA so analizirali vpliv melatonina in triptofana na naše zdravje. Največ obeh snovi najdemo v češnjevem soku, pa so zato sodelujočim v raziskavi naročili, da naj zjutraj takoj, ko se zbudijo, in zvečer pred spanjem popijejo kozarec češnjevega soka. Rezultat raziskave je bil presenetljiv, ker se je dolžina spanca pri vseh povečala in sicer za natanko 90 minut.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
zdravje
 
spanec
 
češnje
 
kivi
 
morske alge
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani