Interaktivni dodatki:






Datum: 14. MAJ 22 - DOBRO JE VEDETI

Kaj loči popolno sadno solato od amaterske?

Ali smetana in čokoladni preliv sadno solato izboljša? Ali je v sadno solato dovoljeno dodajati sladkor? Če se boste držali spodnjih nasvetov, ne boste zgrešili ...

Narediti popolno sadno solato ni tako enostavno, kot se zdi. Če se boste držali spodnjih navodil, še ne pomeni, da bo vaša kreacija najboljša, lahko pa vam zagotovimo, da bo vsaj imela vedno enak okus. Najpogostejša napaka sadnih solat je, da nikdar ne veste, ali vam bo kombinacija okusov uspela, ali ne.

1. Kombinirajte vedno sezonsko sadje
Naj vas ne premami skušnjava, da bi v sadno solato dali kak košček eksotičnega sadja, ki ste ga slučajno po akcijski ceni včeraj kupili v trgovini. Poleg tega je sezonsko sadje običajno bolj zrelo, polnejšega okusa ...

2. Sadje naj bo približno enako zrelo
Nikar ne kombinirajte zrelih banan z zelenimi jabolki. Poleg tega bolj zrelo sadje prej oksidira, povzroča slab občutek v želodcu ...

3. Kombinirajte več vrst sadja
Če imate samo dve vrsti sadja, iz tega ne morete narediti sadne solate. Poleg tega je sadna solata lepša, če mešate vsaj štiri vrste, ki so barvno raznolike, različnih tekstur in različnih okusov.

4. Odstranite koščice
Kadar delate sadno solato iz češenj, jih obvezno razkoščičite. Prav tako višnje, ali slive. Si predstavljate, da brezskrbno uživate v mavrici okusov, pa slučajno ugriznete v koščico. Verjemite, ni bolj zoprnega občutka ...

5. Sadje narežite na enake kose
Koščki sadja naj bodo tako veliki, kot je najmanjši kos. Če torej kombinirate češnje, morate tudi banane in jabolka narezati na kose, ki ne bodo večji od polovice češnje (ne pozabite, da ste mo pred tem razkoščičili). Poleg tega je manjše kose lažje jesti, a z majhnostjo ne pretiravajte.

6. Uporabite iste količine posameznega sadja
Četudi imate kakšne vrste sadja več, ne pretiravajte. Sadna solata bo najboljša, če v njej ne bo prevladovalo nobeno sadje. Če imate več jabolk, jih raje pojejte same.

7. Dodajte limonin sok
Limonin sok ima dve funkciji. Sadni solati doda svežino, poleg tega pa preprečuje oksidacijo. To je pomembno še posebej, če uporabljate banane.

8. Začimbe niso samo okras
Sveži listi mete niso samo za okras. Njihov okus se lepo poda k vsem citrusom in gozdnim sadežem.

9. Dodati sladkor, ali ne?
Kadar je sadje dovolj zrelo, nikar ne pokvarite okusa s sladkorjem. Če je le mogoče se sladkorju raje ognite. A pri jagodah in citrusih brez sladkorja ne gre.

10. Smetana ali jogurt?
Ko boste naslednjič razmišljali, ali sadni solati dodati smetano, ali jogurt, se spomnite, da oboje v sadni solati poudari barve in teksturo, poleg tega pa naredi bolj poln okus. Skratka, nikar ne skoparite s smetano.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
sadje
 
barve
 
smetana
 
češnje
 
citrusi
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani