Tako se najhitreje troši kalorije

Interaktivni dodatki:


Datum: 19. JUL 17 - DOBRO JE VEDETI

Tako se najhitreje troši kalorije

Čeprav so mnogi mnenja, da kalorij ni treba šteti, pa je to še vedno najbolj natančno merilo, ki nam pove, kdaj smo pojedli preveč in kdaj premalo.

Ali ste vedeli, da je 1 kilogram teže enak 7.500 kalorijam. Če torej želite shujšati za 5 kilogramov, bi morali "prihraniti" 37.500 kalorij, pri tem pa nikdar ne preseči dovoljene dnevne količine. Povedano drugače: če bi vsak dan jedli 500 kalorij manj, kot je optimalno, bi 5 kilogramov hujšali 75 dni.

To pa je skoraj nemogoče!

Pa ne zato, ker ne bi bilo mogoče vsak dan pojesti 500 kalorij manj, pač pa nihče nima tako trdne volje, da bi vztrajal tako dolgo.

Zato je vedno dobro poznati bližnjice, kako na hitrejši način izgubiti nakopičene maščobe oziroma kalorije.

Planer hujšanja

Zdravo in kontrolirano hujšanje je, če na dan pojeste 500 kalorij manj, kot je za vašo težo in starost predvideno. Optimalno količino kalorij zase si lahko izračunate na povezavi TUKAJ.
Če imate trenutno kilogramov in bi radi shujšali na kilogramov, boste morali ob zmerni dieti (vsak dan 500 kalorij manj od optimalnega števila) vztrajati do 0, ob drastični (vsak dan 1000 kalorij manj*), pa do 0.
* Dieta, kjer jeste 1000 kalorij manj od optimalne količine, je lahko zdravju škodljiva.

Kako pa vendarle na hiter način izgubiti kalorije?

Ali ste vedeli, da za eno uro intenzivnega boksa (lahko tudi boksanje v visečo vrečo) potrošite 800 kalorij? Zato spada boks med najbolj učinkovite telesne aktivnosti.

Za eno uro skvoša boste potrebovali 750 kalorij. Gospodinjska dela vam "odnesejo" dobrih 100 kalorij. Veslanje 720 kalorij, veslanje v telovadnici pa 440 kalorij.

Za 1 uro teka v naravi z zmerno hitrostjo potrebujete 700 kalorij na uro, za 1 uro kolesarjenja pa 600 kalorij. Če za to uporabite sobno kolo, boste potrošili "samo" 540 kalorij.

Ena ura igranja nogometa vam bo prihranila 600 kalorij, košarke 475 kalorij, tenisa pa 470 kalorij. Če vse to počnete v telovadnici, boste porabili približno 20 odstotkov manj.

Iz vsega tega lahko potegnemo zaključek, da je boksanje najboljši shujševalni šport, vendar pa je ena stvar še bolj kalorijsko požrešna. Če ste v vodi in ležerno plavate, boste potrošili 480 kalorij na uro. Če pa vsaj pol ure intenzivno in na vso moč plavate, pa jih boste potrošili 820 kalorij.

Zato naj velja preprosta računica. Če ste na morju in greste 3-krat na dan v vodo po 20 minut in od tega vsakič 10 minut intenzivno plavate, potem lahko z aktivnim preživljanjem počitnic v 14 dneh shujšate zastavljenih 5 kilogramov manj na tehtnici.

Zato pametno izkoristite dopust.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam vsebine ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani