Interaktivni dodatki:






Datum: 28. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

Naučite se ločevati naravni med od umetnega

Pred nami je sezona medu, ki velja za ena najbolj zdravih živil, a le, če gre za naravni med brez dodatkov

Ponudba meda je raznovrstna. Na voljo je veliko okusov, pa tudi cene se močno razlikujejo. Poleg tega je dobro vedeti, da vsak med ni za vsako bolezen (o tem smo pisali v prispevku Ni vsak med dober za vse stvari), zato je pomembno, da prepoznate kvaliteten med od cenenega približka.

1. Naraven med ni lepljiv. Če z malo medu namažete blazinice palca in kazalca in počakate pol minute, se bo med vsrkal v kožo, ostal pa bo samo lepljiv del. Več ga je, več ima med sladkorja in maj zdravilnih učinkov.

2. Nekaj žličk medu dajte v skodelico in jo za minuto, ali dve postavite v mikrovalovno pečico. Pravi med karamelizira, umetni pa se začne peniti in postane poln mehurčkov. Več je mehurčkov, več je primesi.

3. Nekaj kapljic medu dajte na papirnato brisačo. Če bo med v nekaj sekundah prikapljal na drugo stran, pomeni, da vsebuje vodo.

4. Mravlje ne marajo medu. Čebele so naravni sovražniki mravelj, zato se bodo mravlje medu ognile v velikem loku. Če gre za nadomestek poln sladkorja, pa ga bodo z veseljem "napadle".

5. Malo medu dajte v vodo. pravi med se bo potopil, ponaredek pa se bo začel raztapljati.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani