Mediteranski čudež proti raku, kandidi, boleznimi dihal, bradavicam
 | 
NASVET DNEVA: Nezrelo sadje vsebuje veliko pektina, zato je težko prebavljivo.

Interaktivni dodatki:






Datum: 30. DEC 16 - DOBRO JE VEDETI

Mediteranski čudež proti raku, kandidi, boleznimi dihal, bradavicam

Kako si lahko pomagamo, če sumimo, da imamo kandido, razne alergije, prehlad, gripo, nam je padla odpornost ali imamo celo raka?

Olju divjega gorskega origana pravijo tudi mediteranski čudež. Zelo pomembno je, da vsebuje vsaj 70 odstotkov karvakrola (monoterpenski alkohol) in vsaj 1 odstotek timola (spada v skupino biocidov). Zaradi svojih naravnih antiseptičnih, antioksidativnih, antiparazitskih in antialergijskih lastnosti uniči 90 odstotkov bakterij. Krepi imunski sistem, v telesu deluje kot močan antioksidant, pomaga pri kožnih obolenjih, vnetjih, težavam z lasiščem, pomaga pri odstranjevanju bradavic, pri zastrupitvah s hrano, infekcijah urinarnega trakta in črevesja, pri vnetih sinusih in dihalnih poteh, gripah in drugih virusnih obolenjih.

Že Hipokrat je uporabljal origanovo olje kot antiseptik, številne akademske študije so dokazale njegov vpliv na splošno zdravje, holistična medicina ga uporablja že stoletja (to je medicina, ki celovito zdravi človeka). Danes vemo, da je origanovo olje zelo močan očiščevalec in prinaša veliko koristi za zdravje.

Ali ste vedeli, da je včasih tretjina ljudi, ki so dobili pljučnico, zaradi nje tudi umrla? Pri pljučnici gre za bakterijsko, virusno ali glivično infekcijo enega ali obeh pljuč in danes kljub sodobni medicini in antibiotikom še vedno 5 odstotkov ljudi umre zaradi pljučnice. Pljučnica je tudi 6. najpogostejši vzrok smrti na svetu. Z origanovim oljem se lahko pozdravimo v samo nekaj dneh.

Kako uporabljati origanovo olje?

Origanovo olje vedno uporabljajte v zelo razredčeni obliki.

Če se želite z njim obvarovati in ozdraviti pred gripo in boleznimi dihalnih poti, potem vsako jutro pojejte veliko žlico hladno stisnjenega olivnega olja in 1 kapljico origanovega olja. V tej obliki pomaga zdraviti vneto grlo, okužbe sečil, prebavne motnje, gljičične okužbe, blagodejno vpliva tudi pri vročinskih stanjih in virusnih obolenjih.

Namesto olivnega lahko uporabite tudi kokosovo olje.

Če želite z origanovim oljem odmašiti sinuse, potem dajte v kozarec naravnega soka 3 kapljice olja. Napitek pijte 3 do 5 dni zapored.

Če se želite obvarovati pred prehladi, ali pa se pozdraviti, potem v 2 dcl prekuhane vode dajte 3 kapljice olja in popijte. Rezultat bo viden že v nekaj urah. Popijete lahko samo en tak kozarec na dan.

Prebavne motnje, tudi zastrupitev s hrano, lahko pozdravite če 2 do 3 kapljice olja dodate v kozarec (2 dcl) mleka ali soka.

Ima pa redno uživanje origanovega olja nekaj stranskih učinkov.

Ni priporočljivo za nosečnice. Pri dolgotrajni uporabi se lahko zmanjša sposobnost telesa, da absorbira železo, zato je priporočljivo poleg jesti hrano z veliko železa, celo prehranske dodatke na bazi železa. Origanovo olje prav tako ni primerno za ljudi, ki so alergični na timijan, baziliko, meto ali žajbelj, ker obstaja velika verjetnost, da so tudi na origano, saj izhaja iz iste družine rastlin. Paziti je treba, ker v prekomernih količinah lahko draži sluznico. Prav tako origanovo olje ni dobro za otroke ...

Vsekakor bodite pazljivi pri uporabi in preden začnete z uživanjem poskusite z majhnimi količinami in bodite pozorni na reakcije. To pomeni, da v 1 dcl prekuhane vode najprej zmešajte 1 kapljico in počakajte 3 dni. Če ne boste zaznali reakcij, poskusite z 2 kapljicama in spet počakajte 3 dni. Šele potem, če je vse v redu, lahko začnete uporabljati 3 kapljice na dan. Več ni treba, celo ni priporočljivo

Zapomnite si, da vam neka učinkovina lahko pomaga le, če nima stranskih učinkov. V vsakem drugem primeru samo škodite svojemu zdravju.

Za konec pa še ugotovitev do katere se je dokopal Britanec Paul Belaiche med svojo obsežno raziskavo o učinkih origanovega olja. Med drugim je ugotovil, da origanovo olje uniči 78 odstotkov glivic kandide.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani