Mamljivi cvetačni svaljki
 | 
NASVET DNEVA: Če jajca namažete z rastlinskim oljem, jih boste v hladilniku lahko imeli teden dlje.



Interaktivni dodatki:






Datum: 14. NOV 15 - RECEPTI

Mamljivi cvetačni svaljki

Cvetača s sirom, jajcem in mleto zelenjavo je lahko samostojna jed, ali pa mamljiv popoldanski prigrizek.

Najpomembnejša stvar tega recepta je, da je zdrav. Če ste občutljivi na gluten, potem namesto običajnih uporabite drobtine brez glutena. Svaljki bodo tako po izgledu, kot okusu prepričali tudi najmlajše.

Sestavine:

  • 2 skodelici cvetače
  • 1 veliko jajce
  • 1 fino sesekljana čebula
  • 1/2 skodelice naribanega sira čedar
  • 1/4 skodelice parmezana
  • 1/4 skodelice drobtin
  • 3 žlice mletega koriandra ali peteršilja
  • 3 žlice mlete paprike (neobvezno)
  • sol in poper po okusu
Priprava:

Cvetačo narežite na majhne kose in jo za 3 do 5 minut kuhajte na zmernem ognju, da se zmehča. Nato jo z nožem ali mikserju (miksajte le nekaj sekund) narežite na drobne kose, ki pa naj ne bodo preveč fini. Mora se občutiti struktura cvetače.

V posebno posodo dajte jajce, nato sire in cvetačo, na koncu pa še vse preostale suhe sestavine. Med dodajanjem sestavin vseskozi mešajte, da dobite homogeno zmes.

Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija.

Na pekač dajte papir za peko, nanj pa naložite cvetačne svaljke. Pazite le, da se med pečenjem ne dotikajo drug drugega. Pecite približno 20 minut, vmes pa jih lahko tudi obrnete, da dobite lepšo zlato-rumeno barvo.

Cvetačni svaljki se odlično podajo z domačim kečapom in so zdrav in slasten prigrizek za vse priložnosti.



Mamljivi cvetačni svaljki


Mamljivi cvetačni svaljki


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani