Interaktivni dodatki:






Datum: 18. OKT 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Vitaminska bomba za čistejše črevesje in imunski sistem

Kombinacija ingverja, avokada in pomaranče je samo na prvi pogled neobičajna, ko pa preverite hranljive in zdravilne lastnosti sestavin, boste spremenili svoje mnenje.

Pomaranče niso samo okusno sadje, pač pa imajo veliko vitamina C in vlaknin, kar je za telo zelo pomembno. Zlasti v jesenskih dneh, ko se pojavlja največ bolezni. Ingver ima pozitiven vpliv na prebavni trakt in pomaga pri čiščenju telesa. Znano je, da skoraj 80 % imunskega sistema nastane v črevesju, zato bi morali dnevni prehrani pogosteje dodajati ingver. In če k temu dodamo še zdrave maščobe avokada v kombinaciji z zeleno solato, dobimo pravo vitaminsko bombo, ki se od drugih podobnih vitaminskih mešanic razlikuje po tem, da so v smoothiju sestavine, ki povečajo absorpcijsko sposobnost telesa tudi za 70 % in več. Namreč, ni dovolj, da jeste vitamine, če jih telo ne more uporabiti, večina vitaminov pa za to potrebuje maščobe - zdrave maščobe.

Kako pripraviti vitaminsko bombo?

Sestavine:

  • 1 olupljena pomaranča (naj na njej ostane čim več belega mesa od lupine)
  • 1 do 2 centimetra naribanega ingverja
  • 1/4 avokada
  • 2 skodelici solate narezane na majhne kose
  • 1 skodelica mleka, mandljevega ali kokosovega, lahko tudi kefir
Priprava:

Pri pripravi morate biti pozorni samo na eno stvar: hitrost. Vse sestavine dajte v mešalnik in mešajte tako dolgo, da dobite gladko homogeno zmes. Napitek morate takoj popiti, ker se vsako minuto zaradi oksidacije učinek hranljivih snovi zmanjša za 1 %. Če vsega ne morete popiti naenkrat, ali pa bi si radi naredili zalogo za čez dan, shranite napitek v posodo brez dostopa zraka.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani