Medenjaki za daljšo zagorelost in proti lupljenju
 | 
NASVET DNEVA: Če želite ohraniti svež avokado, ga shranite v posodo skupaj s čebulo.



Interaktivni dodatki:






Datum: 7. AVG 15 - ZDRAVJE, LEPOTA

Medenjaki za daljšo zagorelost in proti lupljenju

Kurkuma je res vsestranska, ker jo lahko uporabimo kot začimbo k praktično vsem jedim, pa tudi kot sestavino pri sladicah

Če ste se začudili, zakaj jesti medenjake sredi poletja, ko pa smo jih vajeni jesti pozimi, je razlog preprost: medenjaki iz kurkume med drugim pomagajo pri regeneraciji kože. Če imate težave z opečeno kožo, se bojite, da bi se po sončenju začela vaša koža lupiti, bi radi podaljšali zagorelost, potem ste našli rešitev.

Sestavine:

  • 500 gramov bio moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlička ingverja v prahu
  • 3 žličke kurkume
  • malo črnega popra
  • 300 g domačega medu
  • sok ene limone
  • 1 dcl olivnega olja
Priprava:

Naj vas ne skrbi količina. Medenjaki so pecivo, ko je dolgo obstojno in, ki vam bodo polepšali jutra ob kavi. Nič hudega, če bodo stali nekaj dni. Še vedno bodo ohranili svojo zdravilno moč.

Priprava je preprosta. Najprej zmešajte vse tekoče sestavine, nato pa počasi dodajajte še moko in začimbe. Vse skupaj dobro zmešajte in zgnetite v testo iz katerega oblikujete piškote želenih oblik (lahko so v obliki srca, lahko pa naredite kroglice ali kakšne druge like). Pecite jih na papirju za peko pri 160 stopinjah Celzija približno 20 minut.

Poleg izrazitih učinkov na kožo imajo ti medenjaki za odrasle (ste opazili, da so brez dodanega sladkorja?) še vrsto drugih koristnih lastnosti. Med drugim krepijo imunski sistem, pomirjajo vse vrste notranjih vnetij, uravnavajo prebavo in delujejo antistresno.

Zaradi sestavin bodo ti medenjaki verjetno bolj všeč odraslim.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani