Interaktivni dodatki:






Datum: 20. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

Poznate koristi konopljinega mleka?

Konopljino mleko je alternativa kravjemu mleku. Tako kot vsa rastlinska mleka. Če pa konopljino mleko naredite sami in dodate še nekaj dodatkov, pa dobite izredno koristen napitek ...

Konopljino mleko je rastlinsko mleko narejeno iz rjavih semen konoplje. Ta semena niso narkotična in ne vsebujejo "nevarnih" snovi, zato vas ni treba biti streh. Imajo pa veliko maščobnih kislin, vlaknin, magnezija, kalija in vitamina E.

Gre za rastlinski nadomestek kravjega mleka, čeprav v resnici to ni pravo mleko. Je pa primerno za ljudi, ki imajo težave z laktozo (to smo vsi polnoletni, pri starejših pa je to pomembno še bolj!), idealno pa je tudi za vegane.

Konopljino mleko ima okus po oreščkih. Najbolj pomembni sta maščobni kislini omega-3 in omega-6, ker sta naravni. Poleg vitamina E je pomemben tudi kompleks vitaminov B.

Znanost je potrdila, da konopljino mleko krepi delovanje srca, znižuje holesterol, preprečuje srčni infarkt, možgansko kap, aterosklerozo in kup drugih bolezni. Z rednim pitjem lahko odpravimo težave s suho kožo in ekcem. Mleko preprečuje najrazličnejša vnetja in prezgodnje gube. Zmanjšuje tudi bolečine pri revmatoidnem artritisu.

Za konec pa dodajmo recept, kako sami naredite konopljino mleko in z nekaterimi dodatki naredite pijačo izjemnih lastnosti.

Sestavine:

  • 6 dcl vode
  • 4 žlice oluščenih konopljinih semen.
Priprava:

Najprej dajte v skodelico 2 dcl mlačne vode, vanjo pa konopljina semena. Najmanj minuto dobro mešajte, da postanejo semena mehka, nato pa vse skupaj prelijte v večjo posodo in z mešalnikom vse skupaj dobro premešajte. Tak napitek lahko brez težav shranite v hladilnik, izjemno moč pa dobite, če v napitem dodate še kurkumo, kardamom, cimet ali med.

Za konec pa, katero rastlinsko mleko ima največji vpliv na zdravje?

Mleko, ki je narejeno iz ovsenega, mandljevega, riža in konoplje. Nikar ne zmešajte vseh napitkov skupaj, pač pa pijte izmenoma vsako uro po en dcl. Tako bo vpliv na prebavo in imunski sistem največji.



Poznate koristi konopljinega mleka?
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani