Interaktivni dodatki:






Datum: 12. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

12 korakov do vitke linije

Če boste upoštevali vsaj del teh nasvetov, boste hujšali brez posebne diete. Lahko se izkaže, da se skrivnost vitke linije skriva prav v teh nasvetih.

Proces hujšanja je enako zapleten, kot proces pridobivanja teže. Povedano drugače: hujšanje mora biti enako enostavno, drugače ni hujšanje, saj tudi za pridobivanje teže niste potrebovali nobene diete. Samo v primeru, da je dieta enako enostavna, si lahko obetate, da boste na zdrav način hujšali.

Pripravili smo vam nekaj nasvetov, ki se jih je dobro držati:

1. Voda pred obrokom
Vsakič, ko daste kaj v usta, popijte kozarec mlačne vode. To vam bo dalo občutek sitosti, hidratacija pa je eden najpomembnejših signalov, ki ga pogosto zanemarjamo.

2. Zmanjšajte porcije
Idealna velikost obroka se meri v pesteh. Ne merite krompirja ali riža po zajemalkah. Prav tako tudi solate ne merite po skledicah. Tudi ribe ali mesa ne jejte po gramih. Vsake hrane naj bo toliko, kot jo gre v vašo pest.

3. Zmanjšajte vnos ogljikovih hidratov
Namesto krompirja, jejte cvetačo. Namesto testenin, jejte bučke. Če ne gre drugače, ogljikove hidrate zmanjšajte predvsem pri večerji.

4. Jejte počasi
Jejte z malo žlico, majhnimi vilicami. To vam bo pomagalo, da bodo vaši grižljaji manjši, jedli boste počasneje, po 20 minutah pa vam bodo možgani itak sporočili, da ste dovolj pojedli. Če pojeste prej, kot v pol ure, vas nihče ne more ustaviti.

5. Več zelenjave
Nutricisti predlagajo, da bi morali vsak dan pojesti 2 krožnika zelenjave in 1 krožnik ostalega.

6. Ne naročajte hrane
Ne naročajte hrane, ker ne veste kako je narejena, pa tudi čas, ko vam jo prinesejo, se večinoma ne ujema s tistim, ko ste lačni. Naročeno hrano pojeste, ko jo dobite in ne, ko ste lačni. To je najpogostejši razlog, da pojeste več, kot bi smeli.

7. Ne jejte pred televizorjem ali računalnikom
Vsakemu grižljaju se posvetite in bodite skoncentrirani na to, kar jeste in ne na to, kar gledate. Vaši možgani morajo čutiti zadovoljstvo ob vsakem grižljaju. Ne pustite se dekoncentrirati!

8. Izločite sladko
Ni treba, da ne jeste nič sladkega, le velikost porcij in število omejite. Vedno imejte pred očmi, da sladko škodi vašim organom. To velja za naravni, umetni in tudi za vse industrijske sladke nadomestke. Naj vas proizvajalci ne zavedejo z napisi, da je neka stvar manj sladka, ker v resnici ni. Še manj pa je dietna!

9. Hodite
Največ energije boste izgubili s hojo. Dovolj je že 15 minut hoje, vendar naj bo večkrat na dan (vsaj 2-krat). Hoja namreč topi maščobe, pospešuje metabolizem in krepi srce. Hoja vas bo zagotovo spravila v dobro voljo.

10. Vedno izberite zdravo alternativo
Namesto kupljene pice, poiščite zdravo testo in uporabite svežo zelenjavo. Povsod, kjer je mogoče, uporabite zdravo olje in zdravo maščobo. Naj vam ne bo žal denarja za zdrave in kvalitetne sestavine. Za vaše zdravje gre!

11. Ne jejte ponoči
Idealno je, če svoj zadnji obrok pojeste med 19. in 20. uro, spat pa greste 2 do 3 ure kasneje. Sami si postavite svojo zadnjo uro, ko boste jedli in se tega držite. Zelo pomembno je, da pri tem vztrajate vsaj 3 dni, kolikor potrebuje telo, da se navadi na nov prehranski ritem. Kasneje raje popijte kozarec vode.

12. Izločite kruh in alkohol
Iz dnevnega jedilnika izločite stvari, ki jih imate najraje. Vendar pozor! Hkrati si določite dan v tednu, ko se lahko pregrešite. Seveda, v mejah normale. To vam bo dalo motivacijo, da najljubše jedi niso povsem izgubljene ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani