Interaktivni dodatki:






Datum: 23. FEB 22 - ZANIMIVOSTI

3 maske z aspirinom

Aspirin je odličen analgetik, ki lajša bolečine in vnetja, lahko pa ga uporabite tudi kot maskaro, ki pomlajuje.

Glavna sestavina aspirina je salicilna kislina, ki ne samo, da lajša bolečine, na koži preprečuje nastajanje mozoljev, aken, temnih lis in drugih težav s kožo. Poleg tega deluje zelo pomirjevalno pri ljudeh s težavami s srčno-žilnimi boleznimi.

Tokrat vam predstavljamo tri preproste načine za obraz.

Maska za piling
Najprej z obraza odstranite odvečno maščobo in odstranite odmrle celice. Nato 3 aspirine zmešajte s 3 žlicami vode. Aspirine na drobno zdrobite, nato pa jih v vodi raztopite. Ko dobite belo pasto, to vodo s krožnimi gibi počasi vtrite v kožo. Pustite stati 5 do 10 minut. To lahko naredite vsak tretji dan.

Maska z aspirinom in limono
Ta maska je odlična za tiste, ki se spopadajo z mozolji, madeži in drugimi težavami na koži. Kombinacija aspirina in limone je odlična kombinacija v boju proti bakterijam, poleg tega pa razgrajuje manjše mozolje. Pazite le, da med nanašanjem in uporabo niste izpostavljeni sončni svetlobi, ker lahko draži kožo.

Sicer pa potrebujete 3 aspirine in 3 žlice limoninega soka. Aspirin razstopite v limoni, nanesite na obraz, ki ste ga prej očistili maščob in drugih nečistoč, počakajte 10 minut in sperite z vodo.

Maska z jogurtom, medom in aspirinom
Ta maska zmanjša videz brazgotin in temnih madežev po obrazu. Deluje vlažilno in zmehča kožo ter ji povrne sijaj. Za to masko potrebujete 5 aspirinov, 1/2 žlice medu in 1 žlico jogurta.

Aspirine najprej zmeljite, nato pa dobljen prah zmešajte z medom in jogurtom. Preden to mešanico nanesete na obrez, imejte 20 do 30 minut na obrazu vlažno in vročo brisačo, kar vam odpre pore in šele nato nanesite na obrez mešanico aspirina, medu in jogurta. To imejte na obrazu 20 minut, čezenj lahko daste tudi vročo brisačo, da še pospešite delovanje, nato pa z običajno vodo izperite.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani