Interaktivni dodatki:






Datum: 21. FEB 24 - DOBRO JE VEDETI

Dieta, ki je šokirala svet

V časih, ki ni bilo hladilnikov, pa tudi ne hrane v vsakem trenutku, so ljudje jedli drugačne stvari. Predvsem bolj polne in kvalitetne!

Predstavljajte si dieto v kateri lahko jeste kar hočete. Verjetno je prav zato postala tako popularna, najdete jo pa pod imenom "intermittent posts". Naj se sliši še tako nenavadno, a v okviru te diete lahko jeste prav vse sladkarije, tudi beli kruh in druge "nagajive" stvar. Gotovo se sprašujete, kako pa potem sploh hujšamo?

Če ste že preizkusili več diet in nobena ni prav zares delovala, potem se gotovo strinjate, da je skrivnost uspešne diete drugje, kot se zdi na prvi pogled. Kot že ime samo razkriva, kako deluje ta dieta, se morate natančno držati občasnega postenja in to potegne za sabo tudi izgubo kilogramov.

Danes skušamo kopirati vse mogoče modele prehranjevanja in zdi se, da je posnemanje prehrane jamskega človeka še najbližje dieti, ki nas ne redi. A znanstveniki dolgo časa temu niso verjeli, potem pa so jim na pomoč priskočili hollywoodski igralci, potem pa se je usul plaz. No, pravzaprav mnogi povedo, da se je vklopil čredni nagon ... Če lahko oni, lahko še jaz...

Diete, ki ji zadnje čase sledi vedno več ljudi ni klasična diete, pač pa način prehranjevanja. Ko boste enkrat ujeli ta ritem, boste morali ostati pri njem ves čas.

Vsa skrivnost je v tem, da 8 ur jeste, kar počete, naslednjih 16 ur, pa nič. Dieta vas torej uči pravilno prebavljati.

Ključna stvar je, da 8 izbranih ur vnašate v telo kar hočete, potem pa daste organizmu dovolj časa, da prebavite vnesene maščobe, beljakovine, pa tudi vitamine in minerale. Urejen prehranski ritem upočasni procese staranja, okrepi se imunski sistem, v nekaj tednih pa boste izgubili kup kilogramov.

Stranski produkt takega načina prehranjevanja je stabilnejši zajtrk. Namreč, ko veste, da čez nekaj ur ne boste smeli več jest, postanejo tudi zajtrki obilnejši, kar pozitivno vpliva na prebavo.

To pa ni vse!

Ko veste, da imate omejen dostop do hrane, se boste potrudili, da jeste raznoliko in taka živila, katerih občutek sitosti traja dovolj dolgo. Živil, ki hitro izgubijo svojo moč, se boste že po nekaj dneh znebili, to pa je večinoma procesirana hrana. Pojedli pa boste več zelenjavnih juh z zdravimi maščobami.

Na koncu pa še to ... 16 ur postenja ni enostavno vzdržati. Še zlasti ne več dni. Slediti 8-urni dieti v resničnem življenju je zelo zahtevno, je pa res bliže prehrani jamskega človeka, ki ni imel hrane na voljo vsakič, ko si je zaželel. Takrat ni bilo ne hladilnikov in ne elektrike, pa tudi neomejene količine hrane so na voljo šele zadnjih nekaj desetletij.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani