Interaktivni dodatki:


Datum: 19. FEB 24 - DOBRO JE VEDETI

5 vsakdanjih navad, ki redijo

Jeste malo, veliko telovadite, ne jeste sladkarij, a se kljub vsemu redite? Morda delate katero od teh napak ...

Vse diete ne delujejo, še zlasti, če delate eno od teh napak. Te napake se nikjer ne vidijo, ovirajo vas pa pri marsičem ...

1. Preveč spite
Premalo spanja ni dobro, preveč pa tudi ne. Kaj je torej optimalno? Zapomnite si:

  • Nikar ne spite manj kot 7 ur. Če kdaj spite manj, spanja ne morete nadoknaditi, spanje na zalogo ne obstaja. Pomembno je, da čim prej ujamete svoj spalni ritem.
  • Tudi več kot 10 ur nikar ne spite, ker to redi. Močno redi!
  • Če čutite, da ne spite v redu, pojdite prej spat. Optimalen odhod k počitku je 22. ura.

2. Prebujate se v mraku
Ko se zbudite, odprite vsa okna, odprite žaluzije, spustite sonce v prostor, četudi je zunaj mrzlo. Svetloba bo prebudila vaš metabolizem in vas napolnila za energijo. Vaš organizem potrebuje 20 do 30 minut jutranjega sonca, da se popolnoma prebudi. Če to ni mogoče, si čez dan privoščite pol ure jutranjega "počitka". Zapomnite si: modra jutranja svetloba pospešuje metabolizem in pomaga telesu, da se prebudi.

3. Ne pospravljate postelje
Več študij je prišlo do istih ugotovitev: ljudje, ki zjutraj pospravljajo posteljo, običajno tudi bolje spijo. Za zdrav spanec pa vemo, da je bližnjica do zdravja.

4. Pozabite se tehtati
Dnevno tehtanje je uspešna tehnika, ki motivira (ali pa ne) hujšanje. Jutranje tehtanje naj postane vaš obvezen ritual. Stehtajte se, ko opravite malo potrebo, ker je takrat najboljši čas, da boste dobili primerljivo težo. Ker pa vsaka tehtnica kaže drugačno težo, je bolj kot številka, pomembna sprememba. Sami boste najbolje ocenili, ali ste sinoči pojedli preveč, ali premalo. Da, tudi premalo ni pametno.

5. Pojeste premajhen zajtrk
Nutricisti priporočajo, da naj bo zajtrk približno tretjino (ali celo več) dnevnih potreb po kalorijah, vendar ne manj kot 2.512 J (600 kalorij). Zajtrk naj bo kombinacija pustih beljakovin, ogljikovih hidratov, vlaknin in sladic ter čim bolj raznolik vir mineralov in vitaminov. Predvsem pa: današnji zajtrk ne sme biti enak včerajšnjemu in ne jutrišnjemu. Zajtrk mora biti raznolik!5 vsakdanjih navad, ki redijo


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani