Interaktivni dodatki:






Datum: 18. FEB 24 - DOBRO JE VEDETI

Živila, ki jih zvečer ne bi smeli jesti

Ker se presnova med spanjem upočasni, je zelo pomembno, da zvečer ne jemo predelane industrijske hrane. Ali veste, kaj to pomeni?

Zvečer bi morali jesti nepredelana in polnovredna živila, ki se zlahka pretvorijo v energijo, kajti samo tako se zaužita hrana ne bo spremenila v neželene kilograme. Obstajajo živila, ki jih popoldan (ne samo zvečer - velja za čas po kosilu!) ne bi smeli nikdar uživati. Razmislite o njih ...

Čips
Na žalost mnogih, čipsa ne bi smeli nikdar jesti v popoldanskem, še manj pa v večernem času. Vsebuje namreč veliko nezdravih maščob, je ocvrt in močno povečuje telesno težo, čeprav se nam to ne zdi. Če se sprašujete, kako se od 100 gramov čipsa zredimo za 1 kilogram, pomislite, kaj se dogaja v vašem telesu (zamaščene žile, upočasnjena presnova, motena prebava ...). Problem čipsa ni samo to, kar pojeste, pač pa to, kar v telesu povzroči. Čips ima namreč izredno malo vlaknin, beljakovin in drugih hranilnih snovi, zato ne nasedajte trgovcem, ki vam skušajo prodati najbolj nevarno živilo med vsemi, to so transmaščobne kisline in soli.

Sladoled
Tudi sladoleda vam v popoldanskem času ne priporočamo. Sladoledi imajo namreč velike količine ogljikovih hidratov, ki se nalagajo na stene želodca, zato pride do najrazličnejših vnetij, refluksa in neželenega zadrževanja maščob.

Čokolada
Čokolade mnogi ne jemljejo resno, ker je tako majhna, da vam zagotovo ne more škoditi. Pa ni res!

Čokolado mnogi razumejo kot prigrizek in niti pomislijo ne, da se tudi za majhnimi grižljaji skriva ogromno energije. Ker pa čokolada večinoma ni naravna in v samostojni obliki, se problem pojavi pri mlečnih čokoladah. Ste kdaj pomislili, da je v 70 % temni čokoladi vendarle 30 % mleka in sladkorja? Celo 20 % v 80 % temni čokoladi je veliko, celo preveč!

Seštevanje čokoladnih kalorijam vas hitro pripelje do krute resnice ...

Beli kruh
Izdelkom iz bele moke se je vedno dobro izogibati. Naj to ne velja samo v času, ko želite shujšati. Predelana žita imajo namreč izredno malo vlaknin, skoraj nič hranilnih snovi, gluten je škodljiv tudi, če niste občutljivi nanj. Belo moko poskusite v vsakem primeru črtati iz svojega jedilnika. Ne samo popoldan in zvečer!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani