Interaktivni dodatki:


Datum: 20. FEB 24 - DOBRO JE VEDETI

Leto dni je namesto kave pila to

Ni pomembno, kaj pijete namesto kave, skrivnost je povsem drugje. Jo prepoznate?

Čas, ko se zima počasi poslavlja, je idealen za veliko spremembo. Dejstvo namreč je, da so že naši starši verjeli v zdravilno moč medu, vendar le, če ga jeste vsak dan, pa še to ne preveč. Skrivnost se namreč skriva v zmenosti in rednosti: ne preveč, vendar vsak dan.

Limonin koktajl reši marsikaj

Mnogi verjamejo, da nas limonino-medeni koktajl reši veliko nadlog, predvsem pa nas raši kave in glavobolov. Če se vam zdi, da vi teh problemov nimate, še ne pomeni, da bo zmeraj tako. Odvisnost od kave pootegna s sabo veliko problemov, večina pa nastane zaradi težav s spanjem, energijo in procesom prebujanja. Kava je res za mnoge čaroben napoj, vendar ne vsak dan.

Rešitev mnogih težav je preprost recept za limonin medeni koktajl, ki ga lahko pijete kadarkoli, od njega pa ne boste postali odvisni. Okus je svež, lahkoten in prijeten, že po prvem požirku pa se boste počutili izjemno. Ključno je že to, da vas bo limonin koktajl predramil, kava pa bo procese prebujanja le še upočasnila.

Vse kar morate storiti je zmešati pol žličke medu s sokom pol limone, čezenj pa popijete 2 dcl tople vode. To lahko pijete kolikor hočete, pomembno je le, da začnete zjutraj in na tešče.

Po nekaj dnevih boste začutili večjo spremembo, ki kaže, da ste na pravi poti. Ko se vam bo današnja žlička medu in limone zdela drugačna od včerajšnje, to pomeni, da se je vaš okus že nekoliko očistil in postal bolj občutljiv.

Enkrat bo bol kiselkas, drugič cladek ... Brez težav voste razlikovali tudi med vrstem ilimon.

Vsekakor vas ta napitek varuje pred raznimi vnetji, zlasti mehurja (to bo zdaj pogosto). Varuje vas pred dehidracijo debelega črevesja. Imeli boste boljšo in bolj urejeno prebavo. Limona pomaga žolču, da proizvede več žolča, kar pomeni, da bo boljša tudi presnova. Želodec se bo lažje spopadel z toksini in jih odstranil iz organizma. Topla voda zjutraj bo spodbudila proizvodnjo kolagena, ki je koristen za kožo in še kup stvari boste opazili le, če boste pri tem vztrajali dlje časa.

Poskusite!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani