Interaktivni dodatki:


Datum: 19. FEB 24 - DOBRO JE VEDETI

Zajtrk, ki zastruplja telo

Že res, da so zajtrki zelo zdravilni, vendar pa vsi niso zdravi. Veste, kateri niso?

Zajtrki so zelo pomembni za pravilno delovanje organizma in še dobro, da čez dan porabimo vsi energijo, ki jo dobimo. Zato, zajtrki ne redijo. Neposredno zagotovo ne. A kaj, ko pa se med množico živil pojavijo tudi takšne, ki naš metabolizem močno obremenijo ...

Slanina
Slanina je zelo pogosta, vendar pa tudi zelo nevarna. Slanina namreč vsebuje veliko nasičenih maščob in holesterola, poleg tega pa je še močno predelana z nitrati, kar povzroča glavobole.

Pecivo s sirom in maslom
Za pekovsko pecivo ste verjetno že velikokrat slišali, da vsebuje veliko ogljikovih hidratov, vlaknin, beljakovin in drugih hranilnih elementov pa je tako malo, da tega v naravi ni. Pekovsko pecivo ni hranilno, nima nobene vrednosti, veliko bolje je nič jesti, kot pacati po črevesju s hrano, ki to ni.


Energijske ploščice so sladkorne bombe, ki vam sicer dajo energijo, vendar ne uravnoteženo in niti približno ne bogato z živili, ki jih potrebujete. 100 gramov energijske ploščice je podobno, kot bi za zajtrk pojedli polkilogramsko mlečno čokolado. Lahko nam verjamete, da v njej ni nič zdravega.

Čas
Čas je naš največji sovražnik, pa ne v takem smislu, kot si mislite. Stvar je namreč, da je bila slanina pred nekaj desetletji povsem zdrava in primerna za jutranji obrok. Tudi pekovsko pecivo je bilo iz polnozrnate moke (ko je še moka imela višjo vrednost), namesto energijskih ploščic smo jedli povsem naravne kosmiče.

Kako veste, da vaš zajtrk nima zadostne energijske moči? Če boste po dveh urah lačni, potem nekaj jeste narobe.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani