Interaktivni dodatki:






Datum: 8. FEB 24 - DOBRO JE VEDETI

3-dnevna jogurt dieta, ki to ni!

To ni prava dieta, ker v prvi vrsti ni namenjena hujšanju, pač pa urejanju prebave. A glej ga zlomka, kar tako mimogrede še izgubimo nekaj kilogramov.

S to dieto hujšamo, ker se iz organizma znebimo škodljivih snovi. Čiščenje organizma s probiotiki zato ni shujševalna kura, ker pa se znebimo veliko balasta, ki se nam z leti nabere, je ta dieta videti, kot bi šlo za shujševalno kuro. V resnici samo nepotrebne stvari pospravljamo iz organizma, ki tako deluje bolj čisto, zračno in lahkotneje.

Kot bi šlo za spomladansko čiščenje ...

O jogurtovi dieti se je veliko razpisala Ane Luque, ki v svoji knjigi temeljito opisuje, kako se lotiti spomladanskega čiščenja. Po internetu kroži ogromno različic, a vse imajo isti cilj, le okusov, kako priti do cilja je več.. Bistvena komponenta je namreč probiotični jogurt (odločite se za eno znamko, ker boste tako dosegli največji uspeh), ki imajo 400 do 500 različnih bakterij, ki pozitivno vplivajo na prebavni trakt.

Dejstvo namreč je, da zbolimo, ko črevesna flora uide iz ravnotežja, prebava se nam vznemiri, črevesje zboli. Stres in slaba hrana porušita neravnotežje v črevesni flori, poruši se ravnotežje antibiotikov, imunski sistem pade.

Rešitev, kako pomiriti organizem pa je samo ena: 2 litra jogurta na dan!

Sliši se brutalno, vendar ni tako hudo. Poskusite se čim bolj natančno držati diete, ki jo predlaga Ana Luque ...

1. dan

  • Zajtrk: popijte kozarec (ali dva) manj masnega jogurta s kosmiči po vaši izbiri (vse pride v poštev, samo da ni sladkorja zraven)
  • Kosilo: na olivnem olju prepražite zelenjavo in na koncu zmešajte z rižem. Zelenjavi ne dodajte nobene začimbe, še soli in popra naj bo čim manj. Za sladico popijte kozarec jogurta.
  • Večerja: pred spanjem na olivnem olju prepražite 1 nariban korenček (lahko mu dodate tudi nekaj kock šunke), vse skupaj dajte v skledo zelene solate, nato pa prelijte z jogurtom z nizko vsebnostjo maščob.

2. dan

  • Zajtrk: kumaro naribajte in prelijte z jogurtom (lahko je z normalno maščobe). Pomembno je, da pojeste celo kumaro in popijete vsaj 2 dcl (lahko tudi 4 dcl) jogurta.
  • Kosilo: Na kocke narežite za pest belega puranovega mesa (lahko piščančje meso, tuno ali lososa), prepražite v olivnem olju. Dodajte sesekljane šampion, en paradižnik in papriko. Ko se zelenjava zmehča, dodajte kozarec (ali dva) jogurta.
  • Večerja: Zmešajte 2 skodelici jogurta s pestjo (ali dvema) jagodičevja (lahko uporabite tudi zamrznjene borovnice).

3. dan:

  • Zajtrk: Kozarec jogurta zmešajte s sirom, naribanim jabolkom in žličko cimeta.
  • Kosilo: Specite 150 gramov osliča, kot prilogo pa pripravite solato iz jogurta, kumare in malo gorčice.
  • Večerja: Skuhajte 100 gramov testenin, dodajte sesekljano papriko in kuhano jajce, vse skupaj pa prelijte z jogurtom.

Vpliv na zdravja

Trdnih dokazov, da boste s to dieto shujšali, ni. Prav tako ne boste nikjer našli zagotovil, da taka dieta zdravi in ureja prebavo. Tudi o tem ni trdnih zagotovil. Morda kdo poreče, da bi vsak, ko bi tako malo jedel, shujšal. Kar je tudi res ... In še kak razlog lahko najdete. A dejstvo je, da vam nič iz jedilnika ne bo škodilo, trije dnevi pa tudi niso tako dolgi, da ne bi poskusili. Koristi, ki jih lahko dobite od jogurtove diete, so veliko večje ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani