Interaktivni dodatki:






Datum: 23. JAN 23 - DOBRO JE VEDETI

800 let staro božje zdravilo

Recept s peteršiljem in vinom je bil nekoč zelo priljubljen, vmes malo pozabljen, danes pa le redki vedo, kakšna je njegova moč.

Čeprav je ta recept prvič zapisala redovnica Hildegard von Bingen že pred 800 leti in je bil vmes dolgo časa pozabljen, se zadnje čase uporablja predvsem za krepitev srčne mišice in druge bolezni srca. Pomaga tudi pri premagovanju angine pektoris, za zdravljenje stresa, pljuč in neuravnotežene prebave. Ima še kup drugih pozitivnih lastnosti, zato so zdravniki enotni, da ta mešanica vina in peteršilja ne škodi.

Sestavine:

  • 100 vejic peteršilja (brez korenin)
  • 1 liter domačega rdečega ali belega vina
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 300 gramov medu
Priprava:

Peteršilj dajte v posodo skupaj z vinom in vinskim kisom. Na majhnem ognju vse skupaj kuhajte 10 minut. Nato dodajte med in kuhajte še 4 minute.

Vroče vino precedite in še toplo prelijte v steklenico. Napitek shranite na temnem i hladnem prostoru.

Napitek uživajte počasi in po požirkih. Em požirek na dan je dovolj. Priporočamo, da naredite požirek zjutraj (lahko tudi po zajtrku), v primeru bolezni pa vajo ponovite še zvečer.

Previdni bodite, da bo požirek res majhen, ker to ni pijača za utapljanje v alkoholnih hlapih.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani