Interaktivni dodatki:


Datum: 23. JAN 23 - DOBRO JE VEDETI

Riževa sluz in banane proti driski

Če imate neurejeno prebavo(beri: drisko) si lahko pomagate na naraven način.

Prednost tega nasveta je, da je preprost, enostaven in povsem naraven. Dejstvo namreč je, da z drisko (ali bruhanjem) telo izgubi veliko kalija, ki je ključnega pomena pri uravnavanju prebave, zato je zelo priporočljivo jesti to mešanico.

Najprej skuhajte skodelico riža z mlekom, ker se tako sprosti največ riževe sluzi, pa tudi okus je bolj poln. Seveda lahko to isto naredite tudi z vodo, a vam priporočamo, da izkoristite mlečno maščobo, ki v tem primeru ugodno vpliva na umiritev črevesne sluznice.

Ko je riž kuhan, ga precedite (lahko skozi bombažno krpo) in dodajte eno zeleno banano (banana naj bo čim bolj zelena, ker imajo zrele veliko škroba oziroma sladkorja, kar lahko slabo vpliva na vse, ki imate povišan sladkor). Banano in riževo vodo dobro zmešajte (lahko tudi v mikserju) in popijte.

Zraven lahko pojeste tudi riž, ni pa nujno.

Za banane velja, da imajo veliko kalija in tudi zmerno energijsko vrednost, tako da vam ni treba ničesar drugega pojesti. Riževa sluz velja za najboljši regenerator razdražene črevesne sluznice.

Mešanica obojega je dobra tudi za srčno mišico.

In nikar ne pretiravajte z drugim sadjem ali z več bananami. Več vsega lahko v tem primeru škodi.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani