Interaktivni dodatki:






Datum: 26. DEC 23 - RECEPTI

5 bolezni, ki jih zdravi bananin čaj

Banane nam dajejo energijo, so dobre pred spanjem, so dobre za zajtrk, no, zdaj pa vam odkrivamo še čaj, ki vsakega preseneti tako po okusu, kot tudi zdravilnosti!

Bananin čaj je zaklad kalcija in magnezija. Oba sta namreč minerala, ki sta zelo pomembna za pravilno delovanje srca in kakovosten spanec. Ker pa ta čaj vsebuje tudi vitamin B6, krepi imunski sistem in pozitivno vpliva na rdeče krvne celice. Vsebuje še antioksidante, ki se uspešno borijo proti prostim radikalom, ki povzročajo zelo naporne rakave bolezni in bolezni srca, nenazadnje pa vsebuje tudi veliko vitamina C, ki v tem primeru sprošča in pomirja celoten organizem, da mu ne zmanjka moči.

Raziskave dokazujejo, da bananin čaj med drugim tudi preprečuje napenjanje, kombinacija magnezija in kalija pa pomaga pri nespečnosti in uravnava optimalen nivo sladkorja (to, kar je naloga inzulina). Zaradi vsega tega je bananin čaj najlepše darilo narave, ki si ga lahko omislite.

Recept za bananin čaj

Čaj pripravimo tako, da banano skupaj z lupino narežemo na kolobarja in jih damo v 5 do 7 dcl vode. Vse skupaj kuhajte 5 do 10 minut. Voda naj bo ves čas tik pod vreliščem.

Na koncu odstavite in počakajte, da se mešanica nekoliko ohladi. Nato dodajte cimet in med (neobvezno) ter vse skupaj precenite.

Poskusite!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani