O beli čokoladi se vedno veliko govori, najbolj problematični pa so ogljikovi hidrati in maščobe, zato moramo biti vselej previdni, koliko čokolade pojemo. Pretiravanje lahko povzroči veliko težav, zmerne količine pa prinašajo neverjetne koristi.
Prva bela čokolada je bila narejena v ZDA kmalu po drugi svetovni vojni. Podjetje, ki jo je proizvedlo, je najprej doživelo ogromen uspeh, a je hitro tudi propadlo. Razlog je bil v tem, da konkurenca ni stala križem rok in je hitro naredila tudi svojo različico.
Receptura se je nekajkrat korenito spremenila, a bistvena lastnost je ostala: bela čokolada nima kofeina!
Današnje analize kažejo, da ima 8 gramov bele čokolade dovolj kalcija, fosfatov in vitamina B2, kot ga telo potrebuje v celem dnevu. Riboflavini v čokoladi pospešujejo in urejajo prebavo in so pomembna hrana encimom v našem organizmu. Bela čokolada je za encime v naši prebavi praznik zdravja!
Če belo čokolado jemo umirjeno in razporejeno čez cel dan, deluje na našo prebavo pomirjujoče, blaži vnetja, daje veliko energije, predvsem pa ureja prebavo.
Ključno pri beli čokoladi je, da jo jemo postopoma, nikdar v velikih količinah in smo vedno pozorni za kalorij, ki smo jih pojedli pred tem in jih še nameravamo. Povedano drugače: za belo čokolado naj bo samo tisti prostor, ki nam čez dan ostane nezaseden.
To pa ni enostavno!