Interaktivni dodatki:






Datum: 14. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Pečena buča zaradi katere boste pozabili na krompir

Bučam mnogi pravijo, da so kraljice jeseni, a kaj, ko se nanje spomnimo na noč čarovnic, potem pa le redko zaidejo na naše krožnike. Pa bi morale!

Buče imajo veliko koristnih in zdravih sestavin. Če jih primerjamo s krompirjem, so buče neprimerno bolj zdrave, po moči pa so primerljive z ingverjem, česnom in pekočo papriko. Najbolj presenetljivo pa je dejstvo, da so tudi sladke različice buč neprecenljive, še zlasti v kombinaciji s cimetom, javorjevim sirupom, vaniljo in rumom.

Buče so izjemne tako v slani, kot tudi sladki različici.

Sestavine:

  • pol srednje velike buče
  • olivno olje
  • začimbe po želji (slane ali sladke)
Priprava:

Buči najprej odstranite semena in po potrebi še lupino. Nato jo narežite na krhlje, ki pa naj ne bodo debelejši od dveh centimetrov. Pomembno je, da so vsi kosi enako debeli, ker jih boste tudi enako dolgo pekli. Samo tako boste dobili enak okus in enakomerno zapečenost.

Pekač nato namažite z olivnim oljem, nanj zložite rezine buč, čezenj pa dodajte izbrane začimbe. Kombinacija naribanega ingverja, česna, kajenskega popra in malo soli bo izjemno izostrila bučni okus, poleg tega pa je to tudi najbolj zdrava različica. Mnogi tej kombinaciji pravijo naoljena buča, kar tako tudi naš organizem reagira.

Pekač z bučnimi krhlji postavite za 45 minut v pečico, ki naj bo ogreta na 180 stopinj Celzija.

In to je to ...

Recept za pečeno bučo je preprost in tudi razmeroma enostaven za pripravo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani