Interaktivni dodatki:






Datum: 4. DEC 21 - DOBRO JE VEDETI

Kaj ne jesti za zajtrk?

Vemo, kaj jesti za zajtrk, le redki pa ne vedo, česa ne smemo. Nekaj teh živil vas bo presenetilo ...

Velikokrat beremo, da so jajca izredno koristna za zajtrk. Koristen je tudi kruh iz polnozrnate moke. Pa med. Pa ovseni kosmiči, ki jih sami pripravimo ... A če obstaja seznam dobrih živil, potem mora obstajati tudi seznam slabih.

Mlečni proizvodi
Sliši se neverjetno, vendar je res. Želodčna kislina je tako močna, da v trenutku uniči vso mlečno kislino, ki je v jogurtih, mleku, sirih ... Mlečna kislina je namreč najboljši del vseh mlečnih izdelkov.

K sreči obstaja recept, kako se temu izogniti. Pol ure pred zajtrkom popijte kozarec vode, da se želodčni sokovi razredčijo, notranji organi pa poženejo v tek ...

Paradižnik
Paradižnik vsebuje veliko količino tanina, ki spodbuja nastanek želodčne kisline, iz tega pa nastane gastritis.

Sladkarije
Kolački, keksi, bomboni, naj bodo čokoladni, ali sadni, vse to je izredno škodljivo. Razlog pa je v tem, ker pretiran vnos sladkorja povzroči hiter dvig inzulina v krvi, to pa povzroči utrujenost, celo glavobole in vrtoglavico četudi (še) nimate težav s sladkorno boleznijo.

Zelena zelenjava
Čeprav je uživanje blitve, špinače, ali zelja zelo koristno, pa se v zeleno listnati zelenjavi skrivajo snovi, ki vas napihujejo in povzročajo bolečine v trebuhu. Veste, kaj pa je najbolj nerodno pri tem?

Bolečino v trebuhu lahko izničite s tem, da nekaj malega pojeste. Povedano drugače: če za zajtrk pojeste nekaj zelene zelenjave, se vam lahko zgodi, da boste cel dan nekaj jedli, potem pa se ne pritožujte zaradi viška kilogramov.

Listnato testo
V naših krajih so štručke, rogljički, pogače, štrudlji zelo priljubljen del zdravega zajtrka, a nihče ne pomisli, da margarina in kvas povzročite v želodcu veliko krčev. Ne jejte tega za zajtrk.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani