Interaktivni dodatki:


Datum: 13. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Kdaj ne bi smeli jesti medu?

Med velja za eno najbolj zdravih in naravnih pridelkov, ki pa vedno ni primeren. Veste, kdaj in kdo ga ne bi smel uživati?

Med predstavlja resno grožnjo za zdravje nekaterih ljudi. Naj se sliši še tako neverjetno, a stvari so veliko bolj resne, kot se zdi. Medu namreč ne bi smeli jesti ljudje, ki so občutljivi na visoke koncentracije glukoze v krvi. V določenih primerih se med praktično ne razlikuje od običajnega sladkorja.

Poleg tega nutricisti medu ne priporočajo tistim, ki so alergični na cvetni prah (to je še posebej problem pri otrocih). Težave z medom imajo lahko tudi ljudje, ki so alergični na živalsko dlako. Za te uporabnike velja, da naj količino zaužitega medu močno zmanjšajo, če ne celo povsem omejijo.

Največji problem je pri tistih, ki imajo nekoliko povišan sladkor v krvi, vendar problemi še niso tako izraziti. Pri teh nutricisti predlagajo nekaj-mesečno abstinenco pred vsemi vrstami sladkorja, medu in ogljikovih hidratov.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani