Interaktivni dodatki:






Datum: 11. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Če zjutraj ignorirate vneto grlo, vam bo lahko kasneje žal

Vsakogar kdaj zjutraj boli grlo. Lahko je zaradi suhega zraka, lahko gre za lažji prehlad, kriva je lahko tudi sinočnja hrana ... Karkoli je, bodite previdni ...

Vsakdo pozna neprijetne jutranje občutek bolečega grla, ki večinoma čez dan izzvenijo in nanje pozabimo. Pa ne bi smeli! Kratkotrajno boleče grlo je znak, ki ga ne smemo spregledati. Telo nam očitno sporoča nekaj pomembnega.

Res je, da imajo kadilci zjutraj pogosto vneto grlo. Vneto grlo se lahko pojavi tudi zaradi suhega zraka in kopice alergijskih reakcij. A to so samo najočitnejši vzroki. Tistih bolj resih velikokrat niti opazimo ne.

Zdravniki opozarjajo, da je vneto grlo lahko tudi znak, da je nekaj narobe s prebavo. Med spanjem lahko želodčna kislina vstopi v zgornja dihala, kar povzroči draženje in najmanj neprijeten občutek. Če se vam to dogaja pogosto, tudi takrat, ko ne večerjate, se posvetujte z zdravnikom.

Vneto grlo je lahko tudi znak bolezni dihal. Čez dan lahko kontroliramo dihanje in zato bolezni dihal ne občutimo, ponoči pa, ko dihamo skozi usta, se lahko pogosto zbudimo z vnetim grlom. Pozorni bodite, ker je to lahko opozorilo na bolezen iz pljuč, ali pa na bolezen iz ustne votline.

In še en simptom je pogost: vneto grlo je lahko tudi posledica smrčanja pri tem pa bodite pozorni na dvoje. Če prej niste smrčali, zdaj pa, je lahko krivo nenadno povišanje teže. Organizem dobi večji apetit, ko začuti, da mu grozi nevarnost in si nabira energijo (priporočamo: kak dan ali dva postenja - če bi lahko dan preživeli z zelenjavnimi smutiji, bi bila to najboljša izbira). Lahko pa je krivo samo to, da sinoči niste popili dovolj vode.

V vsakem primeru poskusite ukrepati. Nikar pekočega jutranjega grla ne potlačite v pozabo!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani