Interaktivni dodatki:


Datum: 6. OKT 23 - DOBRO JE VEDETI

Čokoladno mleko učinkovitejše od športnih pijač?

Znanost je zbrala dovolj dokazov, da lahko upravičeno trdijo, da je čokoladno mleko po treningu učinkovitejše od športnih pijač. Ali res?

Da moramo po intenzivnem treningu zaužiti veliko beljakovin, ki jih potrebuje telo za regeneracijo, je znano, manj znano pa je, da ima čokoladno mleko ne samo več beljakovin, pač pa tudi več drugih zdravih sestavin, ki jih športne pijače večinoma nimajo. Zato nutricisti priporočajo, da po vsakem treningu popijete kozarec ali dva (od 250 do 400 ml) čokoladnega mleka, ostalo pa naj bo navadna voda.

Čokoladno mleko ima veliko zdravih maščob, poleg tega pa še vitamina A, B in D ter minerala magnezij in kalcij. Strokovnjaki namreč zagovarjajo, da je idealno razmerje za regeneracijo mišic 4 grame ogljikovih hidratov na 1 gram beljakovin.

Prav takšno razmerje ima čokoladno mleko!

Bistvo tega razmerja pa ni samo korist za mišice, ki se hitreje in lažje obnovijo, zelo pomembno vpliva tudi na delovanje srca in predvsem elastičnost žilnega sistema.

Testi so pokazali, da je 34 minut po treningu najbolj ključnih. Če takrat popijete čokoladno mleko, bo vaš organizem hitreje okreval, kot bi to bilo v primeru, da spijete katero od komercialnih športnih pijač, ki pogosto vključujejo tudi sladkor in druge enostavne ogljikove hidrate.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani