Interaktivni dodatki:






Datum: 2. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

Hujšanje z rozinami

Čeprav je zdaj sezona svežega sadja in morda, kdo poreče, da ni pravi čas za suho grozdje, pa je vseeno vredno razmisliti o tem ...

Kdaj je pravi čas za rozine? Vedno! Če veste iz česa so narejene rozine, potem vem je verjetno jasno, da vsebujejo ogromno hranilnih snovi, zato bi jih morali pogosteje jesti.

Rozine so posušeno grozdje in ni res, da pašejo samo kot dodatek k slaščicam. So tudi izjemen prigrizek, samostojna jed. Rozine imajo veliko antioksidantov, vitaminov in mineralov vseh vrst. Tako kot grozdje. Pomembno pa je vedeti, da imajo rozine tudi ogromno sladkorja in zato nosijo v sebi veliko energije, k sreči pa so zelo sitostne. Za grozdje namreč velja, da ga ne smemo pojesti več kot pest grozdnih jagod in se tega težko držimo, pa je taka kontrola pri rozinah povsem mogoča.

In prav zaradi občutka sitosti, je priporočljivo hujšati z rozinami. Namreč: ko postanete lačni, pojejte pet rozin in lakoto boste hitro potešili. Če boste poleg tega pili veliko vode (še bolje limonade ali sok grenivk), lahko brez dodatnih ogljikovih hidratov, hitro shujšate.

Rozine vsebujejo tudi do 5-krat več sladkorja, kot grozdje. Ne vsebujejo vitamina C, imajo precej natrija in nič holesterola. Znanstveniki so prav tako potrdili, da lahko z rednim uživanjem rozin (nikar ne pretiravajte) znižamo tudi krvni pritisk. Stari Grki so z rozinami krepili zdravje prebavnega trakta.

Upoštevajte le, da začnete dan z obilnim zajtrkom, čas po kosilu pa preživite samo z rozinami. Pri takem režimu prehranjevanja poskusite vztrajati čim bolj dolgo. Po nekaj dneh se bodo pojavili še drugi pozitivni učinki: boljša forma, trdnejši imunski sistem, trdnejši spanec in seveda manj kilogramov.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani