Interaktivni dodatki:






Datum: 2. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

Preprost trik za znižanje pritiska

Ali ste vedeli, da si lahko s samo enim živilom znižate pritisk in izboljšate počutje? No, pa tudi shujšate lahko ...

Zdi se, da gre za čudežno sadje, ki rešuje vse tegobe sodobnega časa. Dokler ne boste poskusili, ne boste vedeli, kakšen učinek ima na vaš organizem ... In, nikar ne skrbite, vsi vplivi so edinstveni, predvsem pa pomagajo srcu in ožilju - posredno in neposredno.

Vse vemo, da je zmerna telesna aktivnost najboljše zdravilo proti visokemu pritisku, pa tudi proti povečanim kilogramom. Če pa na dan popijete več kot 1/2 litra soka grenivk (lahko tudi oranže), bo to vplivalo na mnoge notranje procese, ki so ključnega pomena za zdravje.

V prvi vrsti boste s pol litra sveže stisnjenega soka dobili zadostno količino vitamina C, pektinskih vlaken in antioksidantov. Grenivka, še posebej ekstrakt grenivkine lupine, vsebuje ogromno polifenolov, ki delujejo kot močni zaviralci alfe glukozidaze, ta pa običajno škrob in disaharide razgradi v glukozo.

Ob tem naj vas še na nekaj opomnimo: sok grenivke (ali drugih citrusov) pijte pol ure pred obrokom in vam ni treba vsega takoj spiti. Razporedite si sok čez cel dan. Kozarec soka si lahko osvežite s kockami ledu, postrezite pa lahko tudi z listi mete, ki dajo napitku prijeten okus. Za več zdravja dodajte napitku drobno sesekljano lupino grenivke.

Poskusite!


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani