Interaktivni dodatki:






Datum: 25. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

To bo čez noč topilo odvečne maščobe

Samo ena stvar je, ki bo čez noč topila odvečne maščobe, zato je priporočljivo vsak večer poleti skodelico tega ...

Hujšanje čez noč ni mit, pač pa dejstvo. Vse kar morate storiti pa je vsaj pol ure pred spanjem pojesti skodelico: skute.

Vsi vemo, da hrane tik pred spanjem, pušča ogromno posledic. Večerni obroki po nepotrebnem zaposlijo in obremenijo našo prebavo, kar ima lahko za zdravje škodljive posledice. Nevarni so predvsem ogljikovi hidrati vseh vrst, sladkor, škrob ... Na žalost je tako, da so živila bogata s sladkorjem revna z vlakninami. Najpogostejša žrtev naših slabih razvad pa je trebuh in obseg okoli pasu.

Kaj se zgodi z energijo, ki jo zaužijemo čez dan, ali zvečer?

To, kar ne porabimo, se skladišči in prihrani za drugič. Torej: če se enkrat pregrešite, ni nevarno. Če pa vam to pride v navado in se ne morete odreči večernim roparskim pohodom na hladilnik, poskusite dan zaključiti s skodelico skute, ki ima veliko beljakovin, vlaknin, veliko kalcija, vitamina D in predvsem malo energijea (nizka energijska vrednost). Nekateri celo priporočajo mocarelo in nekaj kapljic olivnega olja.

Nutricisti so ugotovili, da 100 gramov skute poteši lakoto za 5 ur. Dovolj, da zaspite in se zjutraj zbudite lačni, kar je cilj vsake dobre prehrane.

Če se zjutraj zbudite lačni, pomeni, da se porabili vso energijo, ki ste jo prejšnji dan pridobili.

Nekateri nutricisti priporočajo, da v skuto umešajte žličko kvalitetnega olivnega olja.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani