Interaktivni dodatki:






Datum: 2. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

Kaj se zgodi z vašim telesom, če vsako jutro popijete sok zelene?

Zelena je zelo bogata z vlaknini, zato dolgo časa zagotavlja občutek sitosti. Vendar to ni edina dobra lastnost ...

V zeleni je zelo malo sladkorja in resnično zelo malo energije. Kozarec soka zelene ima manj sladkorja, kot en korenček, kar uvršča zeleno na sam vrh najbolj zdravih zelenih živil. Poleg zdravih vlaknin zelena zelo pozitivno vpliva na krvno sliko (železo in drugi minerali) in s tem tudi na vitkejšo postavo.

Vendar to še ni vse ...

1. Preprečuje težave z vidom
Za zdrav vid v zeleni skrbi vitamin A, poleg tega zelena ščiti površino oči pred bakterijami in virusi (še misliti si ne morete, koliko bolezni dobimo zato, ker se okužimo preko oči). Sicer pa zelena v starost preprečuje sivo mreno in celo vrsto drugih starostnih težav z vidom.

2. Zmanjšuje tveganje za nastanek raka
Zelena vsebuje nenavadno veliko luteolina za katerega so znanstveniki ugotovili, da slabi rakave celice in jih naredi bolj dovzetne za zdravljenje. Zato je zelena pri kitajskih ljudskih zdravilcih obvezno živilo pri vsakem obroku in pri vseh ljudeh (tudi zdravih).

3. Nevtralizira kislo hrano
Železo, magnezij in natrij dajejo zeleni močne alkalizacijske lastnosti. Preveč kisle hrane namreč povzroča ledvične kamne, slabi kosti, poveča se nevarnost obolenj srca in ožilja, več je težav z jetri ... Če se vam zdi, da čez dan pojeste veliko kisle hrane, potem naj bo skodelica zelene obvezen začetek dneva. Zelena lahko v samo pol ure v telesu ustvari popolno pH ravnovesje.

4. Uravnava ravnovesje tekočin
Zelena vsebuje tudi veliko kalija, ki velja za najpomembnejši element v naši presnovi. Zdrav organizem vsebuje 60 % trdnih snovi, 40 % pa je vode. Če se to razmerje poruši, lahko pride do resnih in trajnih okvar. Samo zadostne količine kalija lahko ustvarijo zdrave in pozitivno naelektrene elektrolite, to pa je predpogoj za zdrav nivo vode v celicah.

5. Preprečuje diabetes tipa 2
Diabetes tipa 2 je resna zdravstvena grožnja po celem svetu. Ocenjuje se, da bo do leta 2030 imelo sladkorno že več kot 400 milijonov ljudi - večinoma v EU in ZDA. Vitamin K dokazano izboljšuje našo občutljivost na inzulin.

6. Skrbi za zdravo kondicijo
V 140 gramih zelene je toliko folatov (kompleksa vitamina B), da lahko skodelica takega soka povsem razgradi vse ogljikove hidrate (tudi, če ste se prej izdatno založili). Zelena velja za najboljši topilec maščob med zelenjavami.



Kaj se zgodi z vašim telesom, če vsako jutro popijete sok zelene?
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani