Interaktivni dodatki:






Datum: 1. APR 23 - DOBRO JE VEDETI

Čebulni čaj ima veliko skrivnosti

Čebulo je najbolje uživati svežo in to katerokoli ... Razkrivamo vam nekaj pomembnih skrivnosti čebule.

Za čebulo velja pravilo, da je dobro izbrati najbolj pekočo čebulo, ker ima tudi največ zdravilnih sestavin. Res pa je, da huda čebula povzroča slab zadah, zato je najboljša alternativa čaj iz čebule!

Če vsak dan pojete malo čebule in/ali česna, je veliko možnosti, da vas bodo sezonske bolezni zaobšle. Gre predvsem za prehlad, gripo, kaželj, vneto grlo (vse to so lahko tudi enodnevne bolezni, ki vas opozarjajo, da je vaš imunski sistem načet). Redno uživanje čebula tudi pozitivno vpliva na srce in ožilje, hkrati pa pomaga uravnavati holesterol.

Zdravilni obkladki, sirupi in čebulne kapljice se v ljudski medicini pogosto uporabljajo, zadnje čase pa (ponovno) odkrivamo moč čebule pri zdravljenju pljučnega raka. Raziskave so pokazale, da je najbolj zaslužen za to kvercetin, ki ga je največ prav v čebuli. In ne samo to ... Kvercetin iz čebule se v telo izredno učinkovito absorbira.

Redno uživanje čebule tudi zmanjša število napadov astme. Čebula tudi zmanjšuje nevarnosti za nastanek notranjih vnetij ... Čebulne obloge so ene najbolj zdravih, kar jih poznamo.

Kako pripravimo čebulni čaj

Čebulni čaj lahko pripravimo iz posušenih lupin čebule. Če pa uporabite svežo čebulo, jo skupaj z lupino narežite na četrtine in jo zalijte s 3 skodelicami vode. Nato vse skupaj počasi kuhajte (mešanica naj nikdar ne zavre). Ko bo izparela polovica vode, čaj odstavite, precedite in pijte čim bolj toplo.

Tega napitka ni dobro sladkati (če že morate, uporabite kvečjemu malo medu).

Nekateri za boljši in izrazitejši okus med kuhanjem dodajo nekaj listov žajblja, kamilice in timijan, lahko pa tudi naribano črno redkev.

Še to ...

Precejeno čebulo lahko kasneje uporabite tudi pri pripravi zlasti krompirjevih jedi in enolončnic, s pitjem čaja pa morate vztrajati vsaj 2 do 3 dni po 3 skodelice na dan.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani