Interaktivni dodatki:






Datum: 1. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj je vitamin B6 za nas tako pomemben?

če vam drugi govorijo, da ste slabe volje, sami pa ne opazite razlike, potem bodite pozorni na vitamin B6. Preberite zakaj?!

Vitamin B6 ali piridoksin je v vodi topen vitamin iz skupine B, ki ga naš organizem potrebuje za proizvodnjo rdečih in belih krvnih celic. Te so pomembne za krepitev imunskega sistema. Če nam manjkajo vitamini iz skupine B, nam pade tudi imunski sistem.

Vitamin B6 je namreč potreben za pretvorbo triptofana v niacin (vitamin B3), pa tudi za boljšo absorpcijo vitamina B12. Študije so pokazale, da vnos dodatkov z vitaminom B6 lajšajo jutranjo utrujenost, v kombinaciji z magnezijem pa zmanjšujejo tudi predmenstrualne simptome.

Največ vitamina B6 najdemo v piščančjem mesu, govedini, jetrih, mleku, jajcih, lososu, tudi, špinači, sladkem krompirju, v bananah, suhih slivah, sončničnih semenih, pistaciji ...

Na drugi strani pa so živila, ki močno zmanjšujejo koncentracijo vitamina B6 v telesu. Med te požiralce spada alkohol, sladkarije (tudi tiste, ki po okusu niso sladke, a se med procesom prebave spremenijo v sladkor - to so vse vrste testenin) ter seveda procesirana hrana.

Pomanjkanje vitamina B6 se tako najprej kažejo kot težave s kožo, anemija, depresija in pomanjkanje energije.

Vitamin B6 nas uči predvsem to, da smo bolj pozorni na delovanje lastnega organizma.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani