Interaktivni dodatki:


Datum: 3. MAR 22 - ZANIMIVOSTI

Hrana, ki jo jedo tudi 100-letniki

Če je skrivnost dolgega življenja v hrani, potem se splača pogledati, kaj jedo stoletniki ... Poskusite še vi!

Kaj je recept, da bi dočakali 100 let? To je pogosto vprašanje, a le redki se zavedajo, da je to v veliki meri odvisno od prehrane. Danes vemo, da preveč hrane, ni dobro. Pomembna je raznolika hrana. Preveč vitaminov tudi ni dobro ... Cel kup je pravil, kako s hrano dolgo živeti, le redni pa prav zares vedo, kaj zares deluje.

Zato vam predstavljamo 7 živil, ki so stalnica na jedilnikih stoletnikov:

1. Slanina
Susannah Mushatt Jones je živela 116 let in je vsak dan zajtrkovala 2 jajci in 4 trakove slanine. Njena hči je povedala, da v resnici nikdar ni pojedla vse slanine, pač pa si je četrti trak vedno zavila v prtiček in ga pojedla namesto malice pred kosilom. Ob njeni starosti moramo dodati še, da je gospa spala 10 ur na dan.

2. Surova jajca
Emma Morano se je rodila 1899, umrla pa je, ko je imela 117 let. Pripovedovala je, da je zadnjih 90 let (!!!) vsako jutro popila 2 surovi jajci + eno mehko kuhano jajce za malico. Enkrat na teden se je pregrešila tudi s piškotki, ki jih je namakala v skodelico mleka. Kravjega. Pojedla je 3, morda 4 piškotke in ne cele škatle!

3. Čokolada
Jeanne Calment velja za najstarejšo osebo, ki je to lahko dokazala z dokumenti. Živela je 122 let. Do svojega stotega leta je vozila kolo in brez težav hodila po trgovinah. Njena skrivnost pa je, da je vsak teden pojedla 2 kilograma čokolade. Ne mlečne! Vsaj 70 odstotne.

4. Krompirjev čips
Naj se sliši še tako nenavadno, a Matilda Curcia, ki je dopolnila 101 leto starosti, je zadnjih 20 let vsak večer poje 3 krompirjeve čipse. 3 rezine, ne vrečke! Gospa je do zadnjega (umrla je 2019) tudi redno telovadila.

5. Suši
Misao Okawa je umrla stara 117 let in je vseskozi ponavljala, da človek potrebuje 2 stvari za dolgo življenje: spanje in suši. Gospa Okawa je vsak dan spala 8 do 10 ur, vmes dvakrat zadremala in pojedla 2 do 3 sušije z rižem kuhanim v kisu.

6. Sušena riba
Hendrikje van Andel-Schipper se je pri 82 letih odločila, da bo zajtrkovala samo košček surove sušene ribe in kozarec sveže stisnjenega pomarančnega soka. Takrat je tudi sklenila, da bo svoje telo podarila znanosti. Gospa je umrla, ko je imela 115 let.

7. Ocvrt piščanec in sladoled
Gertrude Baines je dočakala 115 let, njena posebnost pa je bila, da je zajtrkovala jajci s slanino, kos dan prej ocvrtega piščanca in sladoled. Najraje je imela čokoladnega, sadnih ni marala. Dodati še moramo, da je bilo to vse, kar je pojedla čez dan, striktno pa se je držala, da sveže pohanega piščanca nikdar ni jedla.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani