Interaktivni dodatki:






Datum: 1. JAN 22 - DOBRO JE VEDETI

5 stvari iz trgovine, ki nas varujejo pred covid 19

Tukaj je 5 živil, ki jih najdemo v skoraj vsaki trgovini in nam pomagajo, da se prehitro ne okužimo z virusom covid 19.

V nekaterih deželah nekaj od teh stvari počasi že primanjkuje. Izkazalo se je, da so ljudje sami ugotovili, da nekatera živila, ki jih najdemo v starih ljudskih receptih delujejo, čeprav za to ni nobenih znanstvenih potrditev. V vsakem primeru pa, če bomo v naslednjih dneh pogosteje uživali naslednja živila, nam to ne bo škodilo. Vsekakor bo koristno in morda koga celo obvaruje pred virusom.


1. Zeleni čaj
Študija, ki so jo naredili na Univerzi v Severni Karolini, je pokazala, da so v zelenem čaju encimi, ki zavirajo razvoj virusa covid 19. Zaenkrat gre še za hipotezo, ki jo morajo potrditi v laboratorijih, zato izvelčkov iz zelenega čaja, ki bi lahko premagal covid 19, verjetno še nekaj časa ne bo.


2. Temna čokolada
Testiranja so pokazala, da so kemične spojine, ki jih najdemo v kakavu in tudi temni čokoladi, močno reagirale z virusom covid 19. Reakcija se kaže predvsem v zmanjšanih protivnehnih in antioksidativnih lastnosti. Povedano drugače: covid 19 v stiku s temno čokolado povzroči občutno manj posledic in deluje bistveno manj aktivno. Mnogi celo verjamejo, da bi s temno čokolado lahko celo ustvarili širjenje virusa. Dva do trije kvadratki temne čokolade na dan v trenutnih razmerah delujejo zelo koristno. Seveda v čokoladi brez sladkorja.


3. Temno grozdje
V nekaterih vrstah temnega grozdja iz Južnoafriške republike, so pri poskusih naleteli na spojine, ki popolnoma zavrejo virus covid 19. Katera snov v tem grozdju to povzroči, znanstveniki še raziskujejo, danes je znano le, da je veliko te snovi v lupini in pečkah.


4. Vitamin D
Vitamin D ima sposobnost, da podpira imunski sistem. Da vam primanjkuje vitamina D, lahko najprej opazimo pri počasnem celjenju rad. Poleti, ko smo več na soncu, dobimo tega vitamina dovolj, pozimi, ko je sončne svetlobe manj, pa so vitamin D v nekaterih državah že predpisali kot obvezen dodatek k hrani (Skandinavija). Vitamin D po celem svetu velja za prehransko dopolnilo, ki najbolje ustavi covid 19.


5. Cink
Tako kot vitamin D, tudi cink močno vpliva na delovanje imunskega sistema. Raziskovalci so doslej ugotovili, da zadostna količina cinka v telesu močno zmanjša resnost in trajanje simptomov okužbe s covid 19. Ponekod zdravniki v zimskih mesecih že predpisujejo cink kot obvezno prehransko dopolnilo.

Za konec pa še nekaj ... Večino teh ugotovitev so v svetovno uglednih medicinskih strokovnih revijah objavili kitajski raziskovalci. Hm ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani