Interaktivni dodatki:






Datum: 1. JAN 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kako se znebiti vode iz telesa in zakaj?

Telo mora imeti vedno dovolj vode in ta voda mora čim hitreje krožiti. Če se zadržuje, lahko pride do zatekanja sklepov, obolele kože, celulita ... Kaj narediti?

Da se voda ne bi zadrževala v vašem telesu, morate upoštevati nekaj enostavnih ukrepov. A pred tem je dobro ugotoviti, kje in zakaj se vam zadržuje voda. To lahko ugotovi samo zdravnik in šele potem se lotite preventivnih ukrepov. Nekaj stvari pa lahko kljub vsemu naredite.

Vzrokov za zastajanje vode v telesu je lahko več.

Krive so lahko poškodbe kapilar. Največkrat je vzroka za to visok pritisk, včasih tudi nepravilna zdravila ... Če kapilare ne morejo absorbirati tekočine, ne morejo prenesti vode do celic, tekočina ostaja v medceličnem prostoru, to pa povzroči zatekanje.

Krivo je lahko tudi nepravilno delovanje limfnega sistema. Limfni sistem brani telo pred okužbami, enako pomembno pa je tudi ravnovesje za katerega skrbi prav limfni sistem. Telo mora biti enakomerno in celovito hidrirano. Kopičenje tekočine lahko povzroči otekanje sklepov in tudi tkiva okoli trebuha.

Krivo je lahko tudi nepravilno delovanje ledvic. Ledvice delujejo tudi kot filter za nepravilno prehrano. Odpadki se običajno odplaknejo z urinom, če pa ta sistem ne deluje, so posledice lahko zelo težke. Ne smemo namreč pozabiti, da z urinom telo odvaja tudi natrij, ki je lahko v kombinaciji z drugimi elementi zelo škodljiv, celo strupen.

Škodljiva je tudi fizična neaktivnost in debelost. Zlasti kritično je večurno sedenje, kar povzroča zadrževanje vode predvsem v spodnjem delu nog, kaže na neaktiven življenjski slog, debelost pa še dodatno poveča tveganje za visok krvni pritisk, ledvične bolezni in bolezni srca.

Pomanjkanje beljakovin je naslednja ovira pri cirkulaciji vode v telesu. Albumin spada med beljakovine, ki so najbolj odgovorne za kroženje tekočin v organizmu. Pomanjkanje tega povzroči, da v kapilare ne pride dovolj tekočine, to pa povzroči izgubo mišične mase in znatno povečuje želodec. To spada med pogoste vzroke zatekanja sklepov.

Škodljiva so lahko tudi nekatera zdravila in pa različna hormonska stanja, pri čemer šteje tudi pomanjkanje hormonov, kar kaže na težava s ščitnico.

Kaj narediti?

Da bi spravili v obtok vodo v svojem telesu, si lahko pomagate s preprostimi recepti.

Najboljši so naravni diuretiki, kot so regratov ali glogov čaj, peteršilj, šparglji, pesa, zelje, brusnice, kumare, lubenica ...

In še nekaj ... Pomanjkanje vode v telesu lahko nakažejo tudi ti problemi:

  • glavobol
  • vrtoglavica
  • večdnevna driska
  • povečana žeja
  • povišan krvni sladkor
  • povišan holesterol
  • suha koža
  • mišični krči

Ko zaznate te znake, vam skoraj gotovo primanjkuje vode.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani