Interaktivni dodatki:






Datum: 10. JAN 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Boljša prekrvavitev pomeni boljše zdravje

Recept za napitek, ki vam izboljša prekrvavitev, popravi krvno sliko, izboljša oskrbo telesa s kisikom in okrepi imunski sistem.

Krvni obtok je ključnega pomena za porazdelitev kisika po telesu. Dobra prekrvavitev je garant dobrega zdravja. Kako dobro je vaše ožilje se najbolje vidi prav v tem letnem času, ko se mora ožilje izkazati z elastičnostjo in pretočnostjo. Res je, da se pri resnejših težavah posvetujte z zdravnikom, a vedno je dobro delovati preventivno.

Zato vam predlagamo, da dan začnete s tem napitkom, ki poleg zadostne količine kisika v krvi poskrbi še za pH ravnovesje, dokazano zmanjšuje tudi tveganja za srčne bolezni, prinaša pa tudi druge številne koristi.

Ima pa ta napitek še eno pomembno lastnost: glede na prednosti, ki jih prinaša, je razmeroma poceni.

Potrebne sestavine:

  • 1 grenivka
  • 10 borovnic ali robid ali malin (da, lahko so tudi zamrznjene)
  • 5 cm ingverjeve korenine
  • 1 dcl mineralne vode
Priprava:

Grenivko stisnite, dodajte borovnice ali maline, naribajte ingver in vse skupaj prelijte z mineralno vodo. Pomembna lastnost je, da naj napitek ne bo prehladen (idealna je sobna temperatura).

Ta napitek pijte vsak dan zjutraj na tešče vsaj 2 tedna. Tretji teden pijte napitek vsak drugi dan, četrti in peti teden pa vsak tretji dan (torej 2-krat na teden). Po tem naredite vsaj mesec dni premora.

Kako napitek deluje?

Jagodičevje ima veliko železa in veliko antioksidantov, še posebej flavodoide, ki odpravljajo kopičenje maščob v arterijah. Grenivka je citrus bogat z vitaminom C. Poleg tega, da zmanjšuje apetit, je svež grenivkin sok bogat z vitaminom C, ki krepi imunski sistem in krepi ožilje. Pomembno vlogo ima tudi ingver, ki deluje protivnetno in je odličen naravni zaveznik zdravja srca.

In še eno lastnost ima kombinacija teh sestavin: veliko železa in drugih zdravih elementov spodbuja nastanek novih rdečih krvničk - eritrocitov. Gre za brezjedrne krvne celice, ki oskrbujejo telo s kisikom.

S tem napitkom nikar ne pretiravajte. Omenjene količine povsem zadoščajo in so v skladju z ostalimi komponentami.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani