Kakšne trike uporabljajo trgovci?

Interaktivni dodatki:


Datum: 9. SEP 21 - DOBRO JE VEDETI

Kakšne trike uporabljajo trgovci?

Ste se kdaj vprašali, zakaj so stvari v trgovinah videti lepše in bolj sveže? Tu je nekaj odgovorov ...

1. Rožnata razsvetljava
Mesni izdelki, ki so v vitrini z rožnato razsvetljavo, se veliko bolje prodajajo, ker so videti okusnejše in bolj sveže. Seveda je to le poceni trik.

2. Mesni osvežilci
Takšni dodatki stabilizirajo barvo mesa, ustavijo proces kvarjenja, izboljšujejo vonj, izboljšajo okus in ohranjajo elastičnost. Zaenkrat ni dokazov, da bi ti osvežilci negativno vplivali na zdravje potrošnikov, koristijo pa tudi zagotovo ne.

3. Izdelki z mešanim iztekom roka uporabnosti
Trgovci namenoma pomešajo izdelke z različnimi datumi izteka. Takšne manipulacije so najpogostejše pri piškotih, sladkarijah, jogurtu, kisli smetani, klobasah, solati ...

4. Pripravljeni izdelki
V trgovinah, kjer pripravljajo sveže kuhano hrano, pogosto to počno z izdelki, ki jim tisti dan poteče rok uporabnosti. Večinoma gre to za neprodane piščance, kruh, mesne polizdelke ... Čeprav s tako hrano ni nič narobe, pa je ni varno še doma shranjevati v hladilniku. Ne kupujte je, če je ne mislite takoj pojesti.

5. Nalepke čez nalepke
Če vidite, da ima nek izdelek več nalepk z deklaracijo, ga raje ne kupujte. Pravzaprav je najbolj varno kupiti izdelke, kjer že proizvajalec navede vse potrebne podatke, kot so datum pakiranja, datum poteka veljavnosti, vsebovane sestavine ...Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...


Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani