Interaktivni dodatki:






Datum: 10. AVG 22 - DOBRO JE VEDETI

4 načini, kako pici zmanjšati kalorije

Pice so okusne, priročne in glede na sestavine tudi zdrave jedi, a kaj, ko pa nekaj stvari vendarle moti ...

O picah smo na Vem, kaj jem že nekajkrat pisali. Pa to ne o teh vsakdanjih picah, pač pa o zdravi prehrani. Zanimiv prispevek najdete pod naslovom Je res mogoče narediti zdravo pico, ali pa Pica brez glutena, ki je prava gastronomska poslastica, tokrat pa vam ponujamo 4 preprostih trikov, kako vsaki pici vsaj malo omiliti količino škodljivih snovi. Pri picah so namreč najbolj kritične tiste kalorij, ki se skrivajo v siru, maščobah, testu.

Poskusite upoštevati naslednje stvari:

  • 1. Pice s tanjšo skorjo so boljše, ker imajo manj testa, manj moke, manj ogljikovih hidratov, kar dviguje pritisk in nivo inzulina v krvi, pa tudi manj soli in seveda manj energije. Dobra izbira so pice s polnozrnato moko.

  • 2. Pico režite na manjše kose. Saj ne, da bi potem manj pojedli. To ne. A jedli boste dlje, bolj počasi, telo pa bo imelo več časa za prebavo. Že zaradi tega vas bo taka pica manj redila, kot pa, če jo pojeste v manj kot 20 minutah. Pice se nikdar ne smete prenajesti, ker to pomeni samo še več dodatnih kilogramov.

  • 3. Zmanjšajte količino sira. Prosite picopeka, če bi vam namesto običajnega sira na koncu dal raje več parmezana (žlica vsebuje samo 22 kalorij).

  • 4. Odstranite odvečne maščobe. Verjeli ali ne, obstaja preprost način, kako se znebite odvečne maščobe, ki včasih plava na površini. Vsak višek maščobe ni dober ne za zdravje, kot tudi ne za vašo postavo. Odvečno maščobo lahko enostavno popivnate s papirnatim prtičkom. Tako pivnanje je zelo učinkovito, pica pa občutno bolj zdrava. Naj vam ne bo nerodno.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani