Interaktivni dodatki:






Datum: 24. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj bi vsak dan morali pojesti žličko olja črne kumine

Mnogi zdravniki, tradicionalni in alternativni, verjamejo, da ima olje črne kumine nekaj neprecenljivih lastnosti ...

Vsi zdravniki in zdravilci, ki združujejo moč tradicionalne medicine z alternativnimi metodami, se ne morejo ogniti olju črne kumine. Gre za olje, ki so ga pridelovali že pred 3.000 leti in katerega zdravilne lastnosti je potrdila sodobna medicina, pa tudi ljudsko izročilo. O prednostih olja črne kumine so pisali od Egipta pa vse tja do globokega seveda Evrope. Samo kot zanimivost: olje črne kumine so našli tudi v grobnici faraona Tutankamna, ki je bila zgrajena pred približno 3.300 leti, o tem olju pa je pisal celo Hipokrat.

A pojdimo po vrsti.

Črna kumina je tipična začimba indijske kuhinje in kuhinje Bližnjega Vzhoda. Po okusu je nekakšna kombinacija čebule, črnega popra in origana, ima pa rahel grenak okus in vonj. A bolj kot mleta, je zdravilno njeno o lje. Ko boste razmišljali o nakupu olja črne kumine, bodite pozorni, da gre za res 100 odstotno naravno olje, ki mora biti stisnjeno po hladnem postopku. Samo tako bo vsebovalo dovolj vitamina E in D (če iščete preverjeno olje črne kumine, poglejte v trgovino Bioforma, kjer ponujajo olje preverjenega nemškega proizvajalca Sanct Bernhard).

Kot rečeno, je samo hladno stisnjeno olje maksimalno hranljivo in zdravilno, saj le tako ostane v njem velika količina vitamina E (alfa - tokoferoli), ki dokazano ščiti celice pred oksidativnim stresom. Poleg tega ponuja okrog 84 odstotkov nenasičenih maščob, obvezno mora biti narejeno brez dodatnih kemikalij in aditivov. Cela vrsta raziskav je potrdila, da lahko samo z eno žličko olja znižate krvni pritisk in sladkor. Deluje anti-bakterijsko, anti-spazmodično in proti-virusno. Olje deluje tudi kot analgetik, preprečuje glivice, deluje kot analgetik in je izredno močan antioksidant ...

Med množico zdravilnih sestavin moramo še omeniti miristinsko kislino, palmitinskom, stearinsko, palmirolno, oleinsko, linolno in arahidonski kislino. V prvi vrsti gre za olja bogata z omega 3 maščobnimi kislinami. A šele, ko je leta 2015 nastal prispevek Odpravlja vse razen smrti, je olje prav zares postalo priljubljeno.

Kako tudi ne, ko pa se seznam zdravilnih učinkov z vsako raziskavo povečuje. Do sedaj je na spisku že več kot 30 nevarnih bolezni. Poleg težav s sladkorno in povišanim pritiskom, kar vse to pomaga zdraviti olje črne kumine, so pomembna tudi odkritja, kako se obvarovati pred rakom nad dojkah. Sicer pa olje pomaga še pri epilepsiji, astmi, raku debelega črevesja, okužbi z bolnišnično bakterijo MRSA ...

In kako uživati olje črne kumine?

Če želite zdravilne učinke, pojejte 2 do 3 žlice olja na dan, za preventivno krepitev zdravja pa je dovolj ena žlička na dan, ki pa mora biti na tešče.

Za konec pa še pomemben podatek. Steklenica mora biti temna, pa tudi olje morate shranjevati v temnem, suhem in hladnem prostoru.

Poskusite in zdravje vam bo hvaležno.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani