Interaktivni dodatki:


Datum: 27. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

Neverjetno: Ste opazili, da so lubenice vse bolj brez okusa? Kaj storiti?

Gotovo ste tudi vi opazili, da so današnje lubenice bolj vodene in brez okusa, kot so bile nekoč. Po internetu kroži neverjeten trik, ki vas bo šokiral ...

Če še niste zasledili trika, kako lubenici povrniti okus, da bo sladka kot med, potem vam to skrivnost razkrijemo sedaj. Nikar ne zamahnite z roko, češ, da je to brez veze, pač pa najprej poskusite in potem ocenjujte.

Kako torej lubenicam povrniti okus? Tako, da jo posolite.

Da, prav ste prebrali: sol poudari sladek okus lubenice, poleg tega bo vezala nase vodo in bo lubenica zato bolj mesnata in slastna. Poleg tega bo sol v ustih povzročila nastanek več sline in bo lubenica zato še slajša in prijetnega okusa.

Seveda pa pri tem ne smete pretiravati, ker lahko okus lubenici povsem pokvarite. Noževa konica je namreč dovolj za celo rezino (debelo približno 1 centimeter).

Seveda pa se vam ni treba ustaviti samo pri slanih lubenicah. Eksperimentirate lahko tudi s poprom, ki vsebuje ogromno vitamina C (celo več od limone!) in drugih hranilnih mineralov. Enako lahko storite tudi z ananasom (poglejte recept za neverjetno zdrav smuti z ananasom in poprom).

Veliko uspehov pri eksperimentiranju.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
lubenica
 
ananas
 
sol
 
poper
 Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani